31 januar 2010

Sne, vinter, søndag morgen og friskt bagerbrød...

Min far synes at vi skulle til bageren efter morgenmad, det er jo søndag ik...
I går aftes lød idéen ganske god og hyggelig og det er en ganske overskuelig gåtur... Men jeg anede intet om hvad vi ville vågne op til i dag.
For hulan det var et smukt syn der mødte mig her til morgen da jeg nysgerrigt kiggede ud af vinduet, HVIDT HVIDT HVIDT ligemeget hvorhen jeg så!
Min farmand, Max og jeg hoppede i tøjet og begav os afsted. Det er den smukkeste, roligeste og dejligste morgen jeg længe har oplevet. Man kunne ikke se forskel på cykelsti og fortov, og der var helt helt stille. Sikke en fryd for øjet!
Der er virkelig noget fantastisk over træer og grene med sne på. Og der kommer tit nogle virkelig smukke billeder ud af det.
Her et af mine. Flere kan man se ved at besøge snemappen...
Flot og smuk er den hvide sne.
Og en fin afslutning på januar, gad vide hvordan februar kommer til at se ud, det er spændende.

29 januar 2010

Dagens billede

-er helt klart dette:
Tillykke til Kim! -og mange tak for kage.
Det er hvad jeg betegner som en rigtig fødselsdagskage, og en rigtig kagemand! Meeen var der marcipan på da vi var børn?
De københavnske bagere kunne altså godt snart begynde at bage en god gang brunsviger, for vi er faktisk en del (semi) fynboer her i byen...
Velbekomme.

28 januar 2010

Mig og min pigeJa billedet taler for sig selv! Her bor to piger som har skønheds og hårsager der fylder. De lævner ihvertfald ikke meget plads til drengenes grej!
Husker tydeligt en morgen for omtrent 5 år siden hvor jeg sad og ammede lille Rose i vores seng. Glad og tilfreds var hun, og ved siden af mig lå Anders og max og snorkede om kap.
Da tænkte jeg: "tak Rose, jeg er glad for at du er her, så der er lidt ligevægt". Og glad har jeg været siden. Det er skønt at have en at lege med dukker med, og en som synes det er fedt (og helt normalt) at have 10 hårbøjler og ikke kun én, at have en som med glæde går en tur i Matas, bare for at kigge... Max er min superman, men jeg var bare ikke god til at lege med biler eller til at lege dinosaurleg...

26 januar 2010

Vive la France

Skal da ærligt indrømme at jeg jævnligt drømmer mig langt væk fra Danmark, og sydpå til mit andet fædreland, Frankrig. Og i disse dage med alt for meget kulde og sne, bliver ønsket om at sidde på en bistro i Provence, eller slentre langs seinen i Paris en lun forårsdag bare 1000 gange forstærket.
Bare ordene Camenbert, Pernod, Baguette, Croissant, vin rouge, un petit café, kan få mundvandet til at løbe, og en mig til at savne at være i Frankrig.
Sidder i disse dage og ser ALLE mine MANGE digital billeder igennem og bliver helt varm indeni, når jeg kommer hen til mapperne fra vores sommerferie i Provence sidste sommer. Dyre men dejlige 14 dage med kæreste og børn! Og stor familiefest.
Faldt netop over dette foto, og husker at jeg blev helt stolt og glad over at være franskmand da jeg tog det.
Håber at jeg snart kan tage et smut sydpå.
Salut

24 januar 2010

Fotosafari


Tag gerne en tur på fotosafari....
Og se flere billeder fra ferie, fødselsdage m.m.

Hyggeligt ikke?

Det her billede synes jeg er så hyggeligt. Små søde og bløde pigefødder, og så de store mandefødder der har lagt mange skridt bag sig....

23 januar 2010

Hurra for indbydende OG rene skoletoiletter


Under et besøg på et skoletoilet, sad jeg og læste og nød dette opslag. De gør det sgu godt på Nørrebro! Især håndvasken synes jeg er rigtig godt tegnet.
Gid alle skoler havde så mange, så pæne, så indbydende og så rene toiletter!

21 januar 2010

Gode dage

Endnu en god dag er ved at slutte!

I dag: 
00:09 slukker lyset ovenpå et MEGET spændende kapitel i Anne Franks liv!!!
05:30 op og i bad og igang
07:15 afsted på arbejde, for sent på den
08:00 starte arbejde (4 skønne lektioner med 2.a, dinosaurer, Kim Larsen på cd afspilleren og glade børn)
11:35 fri
11:50 hente 2 skønne børn i skole
16:30 madklubben ankommer, til nybagte flutes og chili con carne. Børnene hygger og vi voksne sludrer...
19:30 farvel til gæsterne, og børnene på vej i seng, jeg bager chokolademuffins som Rose skal have med i skole i morgen
21:00 så skidt da, jeg hopper i løbetøjet og snupper 3,27 km.
22:30 sidder og skriver dette, og har det bare godt, for det har været en rigtig god dag. Om lidt vil jeg slutte den af, skal tilbage til bogen...

- Er sikker på at i morgen OG i overmorgen bliver lige så gode dage, for der venter mig gode oplevelser! 

Godnat.

20 januar 2010

Velbekomme!

"Rødgrød med fløde"


Vi har siden jeg var lille haft meget sjov ud af at få min franske familie til at sige rødgrød med fløde. Tungen kan slet ikke finde sig til rette når onkler, tanter, fætre og kusiner forsøger sig med denne sætning. Med tiden er det nærmest blevet synonym med "hej Gaia dejligt at se dig". 
En råkold dag i oktober på vej til Thorvaldsens museum, passerede børnene og jeg denne blå bjørn, med påskriften "rødgrød med fløde". Hvad bjørnen lavede der, og hvorfor der netop stod dette på dens mave, fandt jeg aldrig ud af. Børnene fandt vist heller ikke ud af hvorfor jeg synes dette var sjovt og hyggeligt, de var bare optaget af en kæmpe bjørn midt på fortovet.

Men selvfølgelig skulle bjørnen fotograferes!
Og hvad blev der lige af rødgrød med fløde, hvorfor er der aldrig nogen der serverer den dessert længere...?

Bøger
Nu har jeg aldrig været den store læser, dog formår jeg alligevel her i den sprøde start af 2010 at være igang med flere bøger på en gang.
Fødselsdag, august 2009: fik "Alkymisten" af min mor. Et herligt gensyn og minderne blev vækket. I sin tid da jeg boede i Paris læste jeg denne bog på fransk, hvilket jeg stadig er ret imponeret over! Den er lidt underlig, og svær, men jeg holder ud lidt endnu.
"Takt og tone", en bog der jævnligt bliver hevet frem, og som nu igen ligger på natbordet.
Sidst men ikke mindst, "Anne Franks dagbog", hvordan lysten kom til at læse denne husker jeg ikke rigtigt, men det kom sig vist af at Max endnu en gang bragte emnet 2. verdenskrig op...

Tjae.....


De kom de så de sejrede
Nåe nej. "De blev købt, de var til bryllup og nu samler de støv!"
Når nu jeg har anskaffet mig så fine sko, kunne det da være herligt at bruge dem lidt oftere. Men i mit virke som lærerinde hvor man ikke just hverken sidder eller står stille i lang tid af gangen, hører sådanne sko ikke hjemme... Det ville også bare gå galt når jeg render op og ned af trapperne, for jeg er i virkeligheden ikke god til at gå i den slags sko, desværre. En dame bliver jeg nok aldrig, men kunne man komme i "prinsesseskole" på AOF jamen så ville jeg klart melde mig til, for jeg drømmer om at kunne spankulere afsted i høje hæle med en rolig ustråling...
Tjae prinsesse bliver jeg aldrig!

04 januar 2010

JanuarJanuar er for mig altid noget helt særligt. Det får mig til at tænke på min barndom, når sommerferien var slut og vi glade, brune og friske mødte op til første skoledag... Fornemmelsen af helt nye og glatte kladdehæfter, bøger der skulle bindes ind og måske endda en ny skoletaske. Denne skønne friske og sprøde start, elskede jeg. At bøger og hæfter efter kort tid var nusset og måske krøllet eller itu, tog jeg egentlig ikke særlig notits af. Men glæden ved at starte på en frisk var fantastisk.

Januar er lidt det samme og alligevel ikke. Det er jo et kalenderår der begynder, ikke nogle kladdehæfter eller bøger der skal bindes ind. Men derimod en lækker ny kalender som er helt blank. - Og inden jeg ser mig om er der alle mulige aftaler og pligter ført ind i den.... 
Fornemmelsen af at starte på en frisk i januar er mærkelig og spændende på en gang. Selv regner jeg ikke d.1.januar med i kalenderen, ofte er den dag præget af tømmermænd og træthed oven på en jul med ædegilder og en nytårsaften med måske lidt for meget alkohol. Så da de, som regel meget fornuftige (og måske lidt kedelige), nytårsforsæt alligevel ikke kan træde i kraft d.1.januar, har jeg valgt at kalde det en 0 dag, og lade mit år begynde d.2.januar.

Jeg ser frem til dette år, med spænding og håb. Hvad jeg har af nytårsforsæt for 2010, holder jeg helt for mig selv. Mine forsæt er skrevet ned og er klar til at hive frem i årets løb. Tænker at det kan være gavnligt lige at minde mig selv om hvad jeg egentlig skrev d.1.januar.

I dag d.4.januar. er dagen hvor det er 13 år siden Anders og jeg blev kærester. Tillykke til os.


Vel mødt 2010.

03 januar 2010

Godt nytår

Jeg ønsker alle et godt nytår. Må 2010 blive et indholdsrigt, spændende, overraskende og trygt år!