28 marts 2010

Kykelikyyyyyy

Der er altså noget specielt over højtider. For mig er der noget super hyggeligt og gladt over påsken! Jeg forbinder påsken med ferie, forår, smukke blomster der titter frem, hygge med klippe og klister aktiviteter, gækkebreve og lækre chokoladeæg...
Påsken er for mig ren hygge, og meget mere afslappende end julen hvor der er så meget gaveræs og travlhed. Lige nu har vi alle 4 ferie, og vi nyder dagene herhjemme. Børnene og jeg glæder os til snart at drage til Langeland sammen med min far. Vi skal hygge hos søsteren min, og børnene skal lege med deres kusiner og fætter.
Og som sidste år skal jeg igen ud i haven og gemme æg og cokoladekaniner som børnene skal finde. Jeg har købt pap, piberenser, silkepapir m.m. så der skal laves fint pynt til hele huset.
I dag har Rose malet fine æg som nu hænger til tørre rundt omkring i køkkenet.
For mange mange år siden da jeg var barn, og min farmor stadig levede sendte hun en høne som kan lægge sukkeræg. Som med alt det andet hun sendte fra Frankrig fandt jeg også denne høne meget eksotisk. Mens børnene stadig var meget små og vi ikke tillod dem at spise slik, stod den gemt væk, men nu er den atter kommet frem, og jeg hygger mig SÅ meget over at have den stående.
Glædelig påske til alle jer derude...

Hønen fra min farmor. Jeg savner hende!


Pap, piberenser, silkepapir, fjer, øjne til kyllinger og lim


Æg der hænger til tørre i køkkenet


Chokoladegodter til de 5 børn

27 marts 2010

Tillykke Mille

I dag er det Milles fødselsdag. Mille og jeg har kendt hinanden i MANGE år. Sådan ca. 25 eller noget i den stil. Der er forbundet meget morskab, gode oplevelser, hygge, leg, pjat og tryghed med det venindeskab!
Selvom jeg ikke ser hende så tit som jeg gerne ville, så betyder hun utrolig meget for mig, og det er vigtigt at vide at hun er der, ikke langt væk.
Så kære veninde tillykke med dagen i dag.
Kærlige veninde hilsener og mange hurraer fra
Gaia


400

Tænk sig 400 har været forbi min blog siden d.24/1-10. Det synes jeg er ret vildt. Er blevet meget glad for det her bloggeri. Nyder de mange lækre, inspirerende, indbydende og kreative blogs!
Og befinder mig ganske godt her i blogland!
Det er en tidsrøver, men af den gode slags...

forkælelse

Forleden dag besøgte jeg butik badehotellet, men såmen blot for at holde et møde og nyde en kop varm chokolade imens. Ærlig talt så havde jeg svært ved at holde koncentrationen omkring mødet, havde meget mere lyst til at gå på opdagelse i denne super hyggelige, indbydende og lækre lille butik. Mit øje fangede et glas med Saltscrub, og det fristede mig, jeg var meget nysgerrig for at afprøve indholdet.
Det skulle gå hen og blive fredag, dagen hvor påskeferien begyndte, solen skinnede og humøret var højt, førend jeg kom ned i butikken fast besluttet på at sådan et glas skulle jeg da selvfølgelig have. Med i posen kom også et til min søster. Med citrus duft til mig og lavendel til søster.
Det er korrekt hvad jeg har fået anbefalet, det er guffeluf for huden. Og en oplagt ingrediens til et hjemmespa, også selvom du ikke har et badekar.
(en kollega af mig og en "blog veninde" har skrevet et indbydende og hyggeligt indlæg om hjemmespa). Efter at have læst det blev jeg meget inspireret, og tænker at det vil jeg da også indføre herhjemme...).
Butik badehitellet er klart et besøg værd, der er hyggeligt, velduftende og god varm chokolade!
Og jeg, ja jeg glæder mig til næste bad hvor jeg skal nyde min saltscrub!!!


Et flot stort glas velvære og forkælelse til ganske få penge. Kan VARMT anbefales!

25 marts 2010

Ups...

Når mine elever eller egne børn ofte svarer "jamen jeg kom til det" svarer jeg som regel tilbage "jamen det kommer man da ikke bare til". Men måske jeg skal finde et andet svar næste gang. I dag kom jeg nemlig til at sige ja til en personlig løbetræner. Og sådan noget forpligter jo (og koster jo også nogle kroner....). Men jeg kom altså til det! Nu hænger jeg på den! Men det skal nok blive både godt, hårdt, fedt og dyrt!
Så nu skal de her for alvor luftes:Forår og lyse lune eftermiddage smager af løbeture, og på mandag går det løs med min træner, pyha...

23 marts 2010

Vi er dem vi skal være!

Jeg er en del af en firkløver, og jeg elsker de andre 3 helt op til skyerne, og længere endnu...

22 marts 2010

7 meter stof rigere

Arbejdsbordet er nu blevet indvaderet af symaskine, sakse, mønstre, tråd og stofbunker!
Her er hvad der kom ud af en tur i Stof 2000Så er det bare med at komme igang! Et babydynebetræk og en jakke. Noget af stoffet kunne jeg bare ikke stå for, hvad det skal bruges til vides ikke endnu.

21 marts 2010

Savner tid til kreative sysler...

Lige så højt som jeg elsker mit job som skolelærer, lige så meget savner jeg tiden til mig selv, tiden til at fordybe mig i kreative aktiviteter...
Sakse, tråd, kassevis af stof, en æske fuld af silkebånd, perler, pailetter, mønstre på jakker og tasker, børnetøj tager meget plads herhjemme, men bliver sjældent brugt!  Spændende projekter som jeg savner tid til at kaste mig over. Og ikke bare en time hist og her. NEJ tid til fordybelse, så jeg kan finde ind i den rolige terapeutiske stemning som jeg elsker. Jeg savner også lyden af overlocker og symaskine (selvom sidstnævnte larmer pænt meget)... Og jeg vil lære min nyerhvervede skråbåndsfolder at kende og afprøve de to "yo.yo maker" som ser super spændende ud...
Har brugt søndagen på at tegne en masse streger og klippe, nu ligger der så 3 mønstre klar til at lægge på det stof, som endnu ikke er købt, og et påbegyndt taskeprojekt... I morgen tidlig suser jeg atter mod gentofte og en travl uge går igang!

 4 projekter, lige til at gå til...Sådan kan spisebordet også se ud...

18 marts 2010

Træn som en mand!

Sådan siger Chris MacDonald ihvertfald. Og faktisk tror jeg at han har ret. Vi kvinder skal finde killerinstinktet frem og gå hårdere til den når vi træner. Det bliver meget nemt at tulle stille og roligt fra maskine til maskine i træningscenteret, eller blot lunte derudaf på løbeturen.
Vi skal vist lige skrue lidt op for intensiteten!!!
For mig var det inspirerende og motiverende læsning, da jeg læste Chris MacDonalds syn på hvordan kvinder træner og hvor meget de kan lære af mænds måde at træne på. (Fit living nr. 04. april 2010)
Om lidt når jeg træder op på løbebåndet, vil jeg tænke på hvad Chris siger, og forsøge at give den som en mand, og finde mit killerinstinkt frem... Måske der også kunne komme lidt mere fart og kraft i cykelturen til arbejdet...
Enanden ting han siger, det er at mænd faktisk synes kvinder der sveder fordi de har trænet hårdt er sexede, tænk over den piger næste gang i fyrer den af i træningscentret!!!

17 marts 2010

Max og Rose -to som jeg elsker meget højt!To glade børn kører tur i den fede gamle bil i Zoo. Hvor de kørte hen husker jeg ikke. Men bliver glad af at se de to gukkelukker hygge sig sammen, Max bag rattet og Rose der glad leger med.
Elsker de to!!!

16 marts 2010

En lille grøn bamse med flervarvet hår og sløjfe i

Efter fødselsdagsmorgenmad og gaveoppakning, fandt jeg mig selv på stuegulvet sammen med Rose. Begge var vi glade og ivrige for at kreere noget. Rose fandt selv på denne lille grønne bamse. Hun har selv klippet stoffet, syet rundt i kanten og stoppet den ud med vat. Sløjfen har hun også selv klippet. Ved fælles hjælp fik den flot og farverigt hår, og øjne, næse og mund.

 
Er den da ikke sød?

Det var SÅ hyggeligt at sidde der og sy sammen med hende. Jeg fandt ud af at der jo selvfølgelig skal være en nålepude i hendes syæske, så den fik jeg syet mens jeg hjalp hende med hendes projekt.
En af gaverne fra Anders og mig til Rose var hendes egen syæske, med det vigtigste værktøj, samt en kurv til garn og stof.
Hun er lykkelig for sine to farvestrålende kurve. Og hun og jeg skal nok få nogle gode stunder sammen med nål og tråd...


13 marts 2010

Hurra Hurra i morgen fylder Rose 6 år

For mig er fødselsdag altså noget helt særligt. Tænk at vi har en dag som er vores helt egen!!! Herhjemme tager vi det med fødselsdage ret alvorligt. På selve dagen kommer der sjældent gæster, der hygger vi os bare os 4. (Men nu har frk. Rose også allerede haft hele to selskaber, så behovet er nu nok ikke så stort for gæster i morgen?!). Så i morgen er det "en famille".
Lige nu på dette tidspunkt for 6 år siden, sad jeg højgravid (14 dage før termin) og lagde de sidste brikker på et stort og sjovt puslespil. Det vil sige jeg nåede aldrig at blive færdig... Anders og Max var gået i seng, og selvom jeg meget gerne havde fortsat på puslespillet, valgte jeg at gå i seng. For hvad nu hvis det var den sidste nat inden jeg skulle føde, så var det da dumt at sidde længe oppe pga. et puslespil!
Næste dag kl. 13:33 kom Rose til verden. Sund og rask, stille og dejlig blød.
I morgen fylder hun 6 år.
Hendes ønske for dagen er: morgenbord, brød og snegle med farvet krymmel fra bageren, en tur i zoologisk have og en gave fra zoo butikken.
Morgenbordet er klar, med stofdugen som jeg syede og gav Anders i fødselsdagsgave for mange år siden, de gule tallerkener som min afdøde farmor har eget, og et bjerg af gaver.
Hvad der gemmer sig bag det flotte pair og sløjfer og i kuverter er en hemmelighed lidt endnu...
Om vejret i morgen indbyder til en tur i zoo må vi vente med at se, ellers går turen nok til Louisiana.
Jeg glæder mig helt vildt til at Rose åbner vores gaver.
Sidder her i den stille lejlighed og skriver efter at have pakket gaver ind og dækket morgenbord.
HURRA HURRA

Morgenbord og gaverFødselarens plads


Maxs rigtig fine og søde fødselsdagsbrev til Rose
Han har købt en gave til hende
som hun helt sikkert bliver ellevild med


11 marts 2010

Jeg tillod påsken at komme indenfor før tid!

Onsdag eftermiddag

Torsdag aften

Herhjemme har jeg forbudt indkøb OG nydelse af pebernødder, brunkager eller andet guf før d.1.december. Dette blev overholdt i 2009. Faktisk har jeg det sådan med højtider at de er der når de er der. Julen skal ikke begynde i oktober, og påsken begynder altså først ved helligdagene eller skoleferiens start.
Men i går var det så mig der brød min egen regel. Måske var det fordi det var de pæneste blomster i udvalget i Fakta. Måske er det fordi Jeg hungrer efter forår. Bildte mig selv ind, totalt naiv, at når blomsterne var sprunget ud, så kom foråret. Men havde ikke tænkt så langt at det jo kan ske så hurtigt som det gjorde. Og ak intet forårstegn i dag, meeen der er nogle få der endnu ikke er sprunget ud...
Men fine er de og de pynter pænt på spisebordet.

At gøre tingene færdige!

Forleden dag fik Rose og Max brev fra deres elskede faster. Hun skrev bl.a. at hun ønskede sig perleplader. Fluks hev jeg perlekassen og de 100 perleplader frem, på Roses opfordring.
Men hvem endte med at lave en fin påskekylling perleplade til faster, ja da ikke Rose. Nej min kære Max har lavet en fin kylling, som stadig venter på at blive strøget. Først tænkte jeg, ej jeg venter lige med at hive strygebræt og strygejern frem til Roses er færdig, men har indset at Maxs kylling ender med at samle støv inden da, og påsken vil for længst være ovre...
Min egen lille dreng, han er så sød og god. Og må så ofte vente på hans umulige finke af en lillesøster. (som da også er sød).

Rap rap

 Og her et tidligere projekt, det skal vist nok forestille en hip-hopper eller rapper... 
Lavet helt uden skabelon.

Og så Roses kanin der er langt fra færdig,
men den skal da nok blive sød!

10 marts 2010

Arbejdsro, arbejdsfred, arbejdsrod, kreativt rod, kreativitet...

Jeg elsker når vores spisebord er fyldt af arbejde. Jeg elsker at sidde her i vores dejlige køkken som min Anders har bygget til os. Her er lyst og luftigt. Vinduer at se ud af og bare rart!
Sådan en dag som i dag, hvor jeg er alene hjemme i de dyrebareste timer, nemlig dagtimerne (dette skyldes dog en mavepine=sygemelding), og kun kan finde energi til at lave noget stille og roligt uden at tale, finder jeg glæden ved at bladre i bøger, skrive notater og tegne skitser...
I dag tog jeg (lidt for sent) hul på forberedelserne til næste uge. Næste uge skal hele skolen på kryds og tværs af årgange og teams skal arbejde i grupper under overskriften "Mellemøsten". Jeg er en del af værkstedet "1001 nat", og det bliver fedt det er jeg sikker på! I tre dage skal jeg være kreativ sammen med børnene, vi skal svinge pensler, tusser og oliekridt, jubiiii.
Og nu i dag, kom jeg frem til det de helt præcist skal lave, og jeg håber de vil tage godt imod det. Der kommer måske nogle flotte malede flyvende tæpper ud af det...
Som billedet viser er der både bøger, computer, skemaer m.m. på spisebordet, så for en stund satte jeg mig ved min anden favorit arbejdsplads, nemlig foran vinduet. Da jeg kom tilbage til spisebordet og lagde hvad jeg lige havde tegnet, blev jeg helt glad ved det jeg så. Jeg ELSKER når spisebordet flyder af kreativt arbejde!!! Men det er knap så sjovt at skulle rydde op for så skal det jo i bunker, skuffer eller plastlommer...

Pigefødselsdag

Jeg husker tydeligt, den fornemmelse jeg havde i maven, da jeg som barn skulle til børnefødselsdag med alle klassekammeraterne. Især glæden ved at klæde sig pænt på og at ankomme med en lille fin gave eller en kuvert med penge. Slik, lagkage, sodavand, skattejagt og hvad der ellers stod på programmet...
Rose og de andre 5 piger blev hentet fra skole og så stod den ellers på leg, pølsehorn, mere leg, kagedame, stopdans, ballondans og fange-slikposer med fiskestang.... 4 timer med 6 glade hvinende piger og en træt familie bagefter. Men Rose fik sin pigefødselsdag!

06 marts 2010

God morgen min skat

 
Et glas til Anders og et til mig. 10 appelsiner, 1 citron og et skvæt hørfrøolie.
Sikke en dejlig start på sådan en solrig lørdag.
Velkommen sol og velkommen forår!

04 marts 2010

Marts

Vi tæller d.4.marts. Jeg er meget glad for tallet 4 og har bemærket at det går igen mange steder i mit liv og hverdag.
Mine måneds indlæg her på bloggen er indtil videre kommet den 4. i hver måned, og det synes jeg de skal fremover...
D.4.dec. havde jeg første date med Anders, d.4.jan. blev vi kærester, der er et 4 tal i mit cpr. nr. OG mit tlf. nr. vi er 4 i familien, en firkløver har altid fascineret mig meget, og jeg har valgt at kalde vores lille familie for en firkløver, jeg synes vi er fuldente. Vi er dem vi skal være!
Marts er igang, og i går fik vi en dejlig forsmag på foråret.
Denne måned har indtil videre budt på en hyttetur med 2.a og et besøg af min mor + biftur med hende. I dag skete der det at min leder gav mig den længe ventede besked om at jeg nu er sikret job på Gentofte skole næste år. Jubiiiii! Og dette på d.4. ja tallet kommer igen.
Min grønne blazer kom med posten i dag, men ak, i den forkerte størrelse, så afsted til England med den, og så venter jeg påny...
Marts er måneden hvor Rose har fødselsdag, 6 år. Hun glæder sig, og jeg glæder mig til at købe hendes gave. Hun skal have sin egen syæske med forskelligt uundværligt sygrej.
Marts byder også på en påskeferie. Den glæder jeg mig til. Børnene og jeg drager til Tranekær, for sammen med min søster og hendes børn at male påskeæg, gå på jagt efter påskeharer i haven, spise vafler og se tegnefilm.
Min dejlige niece har også fødselsdag denne måned og jeg glæder mig til at få hende på besøg og tage hende med på fin tesalon eller andet. En fin gave skal hun ihvertfald have.
Jeg glæder mig som altid til at en ny måned går igang, kan godt lide den friskhed der er over dette.
Lad marts blive god, og forårslun.

200

og så rundede jeg de 200 gæster!

Glad og lettet

I dag er en dejlig torsdag.
I dag blev jeg meget glad da jeg fik beskeden om at jeg nu kan ånde lettet op og glæde mig over at skulle blive på Gentofte skole næste år, og, ja jeg tør næsten ikke sige det højt, men skriver det her, men snart kan jeg stå med en fastansættelse i hånden. Tror på det men først helt rigtigt når jeg ser det sort på hvidt...
MEN glad er jeg og det skal fejres. Rødvinen og bøfferne gemmer jeg til i morgen, tog i stedet en tur på løbebåndet og var positivt overrasket over den energi...
Er lettet og fri for bekymring om hvor jeg er næste skoleår og næste og næste! Og så har jeg sørme weekend i dag, kan det mon blive bedre...
Jubiiiii

Jeg ville så gerne kunne forstå verden...

Sammen med min mor, havde jeg i går aftes en rigtig god filmoplevelse. Sammen så vi dokumentarfilmen Fra Haifa til Nørrebro. En meget rørende, tankevækkende og smuk film, om et far-søn forhold, og deres rejse til farens hjemland, Palæstina.
Min mor sagde en gang til mig, at det med computere skal man ikke forsøge at forstå, man skal blot lære sig at bruge dem. Det har hun jo ret i. Men hvad med verden? Skal vi heller ikke forstå den? Skal vi blot finde ud af at tilrettelægge vores liv, sådan at vi fungerer i den?
Der er så mange ting der kan gøre ondt, såre, undre og glæde her i livet. Det glæder og rør mig at se en far og en søn stå i sønnens barndomshjem & ved farfarens gravsted og græde. Det gør mig ondt at så mange mennesker til stadighed er berørt af en umulig situation i deres hjemland. Og så undrer jeg mig over alt den uro og urimelighed der er i vores verden. Nogen gange får jeg en kæmpe trang til at stille mig op på det bjerg der kan ses af alle i verden, bede om et øjebliks opmærksomhed "Kan vi da ikke bare hygge os og være sammen...?" Vi har sådan en smuk verden, med så mange forskellige dyr, mennesker, smukke byer og lande, lad os gå på opdagelse og bare nyde det hele sammen.
Nå tilbage til filmen, som jeg varmt kan anbefale. En fin dokumentarfilm. Se den i Empire bio resten af denne uge, og tjek de andre kommende dokumentarfilm ud der kommer i Empire bio. Tjek lige traileren til en appetitlig film der kommer til maj "Food inc" -velbekomme!!! Jeg skal ihvertfald se den!

01 marts 2010

En lysegrøn bog, forår og kloge ord...

"at gå ned med stress giver således mulighed for udvikling, men man må selv gribe udfordringen"
Citat fra en nyerhvervet bog "Livet efter stress", af Pernille Rasmussen.
Den kom på hylden i boghandleren på et godt tidspunkt. Er selv kommet ud af en stress periode i god behold og giver forfatteren ret i flg. sætning: "fordi der er et liv efter stress, og ofte viser det sig at blive et bedre og mere helt liv end før"
-Mit liv er blevet bedre efter stress, og nu vil jeg fordybe mig i min nye bog...