31 maj 2010

Farven i kunsten

"Farve fremkalder en psykisk rystelse. Farve skjuler en stadig ukendt, men virkelig magt, som virker på hver eneste del af den menneskelige krop"
Wassily Kandinsky

"Farver matcher på samme måde som de rigtige numre i bingo. For det er ret vanskeligt at afkrydse fem forskellige tal på en bingoplade uden at gøre kombinationen overbevisende. Tværtimod er en hvilken som helst rækkefølge af tal altid rigtig og troværdig, hvis den er korrekt i bingo"
Gerhard Richter


Hvis ikke du allerede har set udstillingen "Farven i kunsten" på Louisiana så synes jeg du skal gøre det. Især hvis du er ligeså glad for farver som mig. Vi besøgte den hele familien i går. Men jeg måtte desværre "løbe" gennem udstillingen da børnene var trætte da vi nåede så langt. Så jeg tænker at jeg forhåbentlig når at besøge udstillingen igen inden d.13/6 hvor den slutter.
De to citater er fra udstillingen, jeg ved ikke helt om jeg forstår dem, vil gerne, og læser dem derfor igen og igen og igen.....


30 maj 2010

En rose til min Rose

Efter optræden overrakte jeg en fin rød rose til Rose. Hun var glad, stolt og lettet over at det var overstået. Og blev både glad og overrasket over at hun fik denne røde rose.
Jeg selv var da også stolt. Stolt over at hun deltog selvom hun til at begynde med ikke var helt lun ved tanken. Stolt er jeg også over at hun på lørdag tager til ballet "eksamen" selvom hun i LANG tid har været ret træt af at gå til ballet. Hun har været der hver gang, selvom det har holdt hårdt med at komme ud af døren hver lørdag formiddag! Nu er det næsten slut, sommerferien begynder snart, og der skal tænkes over hvad og om hun skal gå til noget efter ferien når hun starter i 1.klasse.
Selv taler hun meget om Hip Hop, så måske det bliver det...


Billedet er taget i pausen hvor de små dansere kom ud fra omklædning og så resten af forestillingen sammen med os forældre.

29 maj 2010

u u u uhhhh ugle

I dag besøgte jeg den skønneste stofbutik, hvor jeg bl.a. købte dette babyfløjl med ugler. Men jeg aner slet ikke hvad jeg skal sy af det...

Når 8 bliver til 21,098

Ja det gør det for mit vedkommende til september, hvor jeg har meldt mig til at løbe en halvmarathon. (Indtil videre er min længste distance jeg har tilbagelagt 8 km.)
For blot et par minutter siden tog jeg det endelige skridt, og tilmeldte og betalte. Nu er jeg så spændt på hvordan jeg tænker til den tid.
Men jeg tror på det, og synes det er vældig spændende!!!


Om mine elskede løbesko lever til den tid vides ikke, men jeg tænker det kunne være hyggeligt hvis de kan hjælpe mig rundt på de over 20 km...

27 maj 2010

Ballet, fridag hjemme med Rose, café, Tiger beer, hygge med to dejlige damer og to bestillinger!

Forleden aften da Rose skulle optræde med balletskolen på Det ny teater, var der et par timers ventetid fra pigerne blev afleveret på teatret og til forestillingen startede. I ventetiden tog jeg på café med to dejlige damer, mødrene til Roses to gode balletveninder, én af dem en meget god veninde. Om formiddagen da jeg bagte pølsehorn og senere satte knold i Roses hår var jeg spændt og nervøs på hendes vegne. Og samtidig glædede jeg mig helt vildt til at skulle på café med Bernie og Signild! For det er ikke ofte at jeg kommer på café med veninderne!
Vi satte os godt til rette på Le Le på Vesterbrogade, en spytklat fra teatret. Her stod den på Tiger beer, lækker hvidvin, super lækker mad, og god snak.
Og to bestillinger til quiltede veste kom i hus. Det skal være mig en glæde at sy veste til Anna og Alfa. Det er da så hyggeligt at de snart render rundt i sådan en! Det jeg synes er rigtig spændende, når andre vælger stof, er at jeg bliver fascineret og glad, over at de vover sig ud i andre farve og materiale sammensætninger end jeg selv ville have gjort. Ikke fordi deres valg var helt vildt vovet, men jeg havde ikke selv lige tænkt på at kombinere netop de materialer.

 Nogle af de materialer som damerne kunne vælge imellem.


Hertil aften blev inder og yderstof klippet, nu mangler jeg bare at klippe quiltevlisen, og så er jeg klar til at sy.


Altså den der patchwork dille er der vist for at blive, heldigvis! Jeg har nu valgt mig en god stor kasse, hvori jeg samler lapper der kan bruges til patchwork syning. Der kan med tiden jo samle sig masser af lækre lapper. Her et kig ned i kassen.

26 maj 2010

Et smukt mønster

Stod og ventede på bussen i går aftes, og betragtede dette smukke mønster, som jeg altid har været ret vild med. Også farvekombinationen er skøn synes jeg. Nu er jeg så spændt på hvad lokalerne inde bag ved skal bruges til og krydser fingre for at det røde og gule her ikke bliver skrottet!Hvad mon der kommer til at være her inde bag det smukke mønster og de lækre farver...?

25 maj 2010

Det går da fremad...

27 sekskanter er nu syet sammen, og det går lige så stille fremad... Jeg forstår ikke hvordan nogen kan sy patchwork UDEN et fingerbøl. Jeg kan ikke undvære mit!!!
Til gengæld har jeg fået nogle flotte snit på min højre pegefinger, lige der hvor nålen rammer når den smutter, hvis stoffet er svært at komme igennem. Så det er med at have plaster ved hånden der skal jo nødig komme blod på det fine arbejde.
Hvad dette stykke stof skal blive til, er endnu ikke helt sikkert, men jeg har en idé, som jeg måske forfølger, det vil tiden vise.

G som i Gaia

 Se lige min nye ring. Den måtte jeg bare eje. Og jeg som er helt ellevild med at spille Scrabble!!!

Hvilken morgenstund!

Godmorgen.
Klokken er 08:04. Her er HELT stille, kun lydene fra tastaturet og trafikken udenfor kan jeg høre.
Rose og jeg holder fri sammen i dag.
Vi skal brodere og sy tøj til hendes dukker.
Der skal også bages pølsehorn som hun skal have med på teatret. Hun og resten af balletskolen skal optræde på "Det ny teater" i aften.
Sådan en rolig morgenstund på en tirsdag er da guld værd, intet mindre end fantastisk.
Rigtig god dag til dig der kigger forbi.

24 maj 2010

ENDELIG !!!

I går kom dagen hvor jeg endelig kunne iføre mig min dejlige flotte grønne forårsjakke, som jeg købte for 100 år siden.
Den er fra det engelske postordrefirma Boden. Det er dyrt men lækkert og god kvalitet. En sjælden gang tillader jeg mig selv at købe noget derfra. Sidste gang jeg bladrede i kataloget var det denne grønne jakke jeg faldt for, den måtte jeg bare have!
I går skulle jeg mødes med min dejlige barndomsveninde Mille, som jeg ikke har set i meget meget lang tid, ja ALT for lang tid.
Jeg udnyttede timerne hvor Rose var til børnefødselsdag, og mødtes med Mille på café til frokost og snak. Og humøret var til at tage min grønne jakke på, og jeg følte mig smart!


Billedet er taget af Rose, da vi sammen var på vej hjem fra hendes fødselsdag og min café tur.

Flower power

Sidst vi var i IKEA, var jeg sædvanen tro indenom stof afdelingen. Der er altså noget fedt over at man selv måler stof af og klipper det! Og så er der altid noget stof som jeg har lyst til at købe.
Denne gang var det noget groft bommuld, som jeg faldt for. Men hvad jeg skal bruge det til aner jeg ikke. Der er 3 meter af det, så det er en god portion.
Havde jeg en have skulle det være til et tæppe, eller en drømmeseng eller lign. men det har jeg DESVÆRRE ikke!
Så indtil videre ligger det foldet sammen, i den store bunke af stof ved siden af mit arbejdsbord og venter...


Her lagt over spisebordet for bedre at kunne se hvordan det ser ud.... Kom endelig med idéer til hvad jeg kunne lave af det!
Og lidt nærbilleder af blomsterne. Jeg fik pludselig lyst til at klippe de enkelte blomster ud og applikere...


23 maj 2010

Dejlige modne og lækre grønne æbler...

Endnu en vest til Rose blev færdig i dag, en halv time inden hun skulle afsted til børnefødselsdag.
Takket være Line der over en kop kaffe på et konditori på Odense banegård, mundtligt lærte mig at sy kantebånd i. Kunne jeg nu med fryd sætte sidste sting, og faktisk være stolt og meget tilfreds med det færdige resultat.
Så nu har jeg også rimelig godt styr på det med kantebånd! Noget som jeg er gået udenom i mange år!
Se nærbilleder af vesten på min søsterblog.
Rose er glad for sin nye æblevest.

22 maj 2010

Nordjylland

Når jeg ser på disse flotte billeder som min kære mor har taget forstår jeg for alvor hvorfor folk bliver draget af Nordjylland, Vesterhavet og naturen deroppe. Selv er jeg også ret glad for at komme til stranden når jeg er i Hjørring hvor både min mor og mormor bor, og hvor jeg har tilbragt mange dejlige feriestunder. Stranden er god om sommeren, men også fantastisk når det blæser, regner og rusker.
Klitter, sand og vand, og beplantningen, er noget helt særligt.
Tag et kig...

19 maj 2010

Min egen lille sypige

I dag kom min mor på besøg og med sig havde hun gode sager til børnene. Max fik hendes aflagte computer, er han ikke bare heldig. Nu har han sin egen computer til at skrive historier, breve og tegne på. Til Rose havde hun et lille broderi kit, super super sødt med en sommerfugl som motiv.
Glad og stolt bliver jeg når hun er ivrig efter at komme i gang!
Så efter badet satte hun og mormoren sig til rette i sofaen med syarbejdet. Og hun var ikke glad for at slippe det da hun skulle i seng...
Men så kan hun jo heldigvis fortsætte i morgen.
Det glæder mig rigtig meget at der er et af mine børn som også er glad for det kreative og som synes det er hyggeligt at sy.
 Den fine sommerfugl

Jeg synes det er rigtig fint klaret af Rose, hun er altså kun 6 år...

18 maj 2010

Ja man skal jo nødig trille tommelfingre...

Nogen undrer sig, andre mener jeg har for meget tid, men der er heldigvis jer derude som ganske godt forstår at jeg kan blive besat af det her nørkleri.
Dog tænker jeg at håndsyningen skal have en lille pause, for der var jo den der pige buksedragt og jakke til mig selv som ikke syr sig selv ved maskinen...
Her kan du se dagens produktion, og et forslag til hvordan det kan komme til at se ud.17 maj 2010

Patchwork

Det har jeg fået smag for efter at have deltaget i den hyggeligste workshop i Odense denne weekend. Kan slet ikke holde fingrene fra saks, tråd, skabeloner, stofrester, fingerbøl og nål....

Blot et udsnit af de sekskanter jeg har lavet i dag

42 sekskanter i alt, 6 blomster, tror det skal være et lille tæppe?!

Hvordan de kommer til at ligge til sidst vil tiden vise, her blot et forslag...

16 maj 2010

1000

Sørme så. Nu er der 1000 der har kigget forbi min blog. Havde egentlig tænkt mig at der skulle være en lille gave at forære væk, men der blev jeg taget på sengen... men det kan vel nås endnu. Jeg finder lige på noget og vender tilbage!

En lille gave til mig selv

I den super hyggelige lille butik "Kunstfabrikken" i Odense, hvor den netop afholdte Patchwork workshop blev afholdt, sælges der mange spændende ting. Børnetøj, smykker, keramik og malerier... Jeg faldt for denne lille vase (der egentlig hedder en kaffe latte kop. Men vi var alle enige om at hvis vi drak kaffe af den, ville vi føle at vi drak af vasen, da det ligner sådan en). Ihvertfald så så jeg en vase for mig. Den stod der på gulvet hele den første dag og den anden, og som vi var ved at pakke sammen snuppede jeg den og sagde at den ville jeg gerne købe. Nu står vasen på vores spisebord, og allerede i dag kom der blomster i den. Min søde skattemand havde roser med hjem til mig da han havde købt ind, så sødt af ham!

15 maj 2010

En patchworker er født

Nu har jeg virkelig fået blod på tanden, og er helt opsat på at kreere et eller andet større projekt. Så i dag har jeg klippet og syet, og har nu en god bunke sekskanter, der til sidst skal samles på den ene eller anden måde og syes til et tæppe, en pude eller måske thehætte, ja det vil tiden vise...
Har også lavet mig en fin patchwork æske hvori der er skabeloner, stofrester m.m.

Et kig ned i min patcworkæske, et syn der gør mig meget glad!

Dagens produktion af sekskanter.

13 maj 2010

sekskanter, harlekintern og trekanter

Første dag i Odense fløj afsted, men sådan er det jo når man hygger sig i godt selskab. Og det var rigtig rigtig hyggeligt i Kunstfabrikken i dag. Søde skønne mennesker. Og så lærte jeg at sy patchwork, er totalt grebet af det allerede, og har op til flere projekter i hovedet...
Se her mine første 3 patchworkarbejder, Lis og Line stillede os forskellige opgaver og så kunne vi ellers bare gå ombord i bunker af lækkert stof!

12 maj 2010

Patchwork workshop

Som et lille barn glæder jeg mig til at jeg i morgen kl.07:00 sætter mig i toget med kurs mod Odense (i en stillekupé, med en god bog og bare mig selv!!!). Jeg skal til Patchwork workshop og det bliver så spændende og hyggeligt.
Især fordi det er dejlige og dygtige Line der står for det, så jeg får også to dage i en god venindes selskab!
Som hun skrev: det eneste du skal have med er en saks og et fingerbøl hvis du bruger sådan et.
Nu har jeg fundet grejet frem. Mit elskede fingerbøl som min læremester i Paris forærede mig, min smukke klippesaks som min mor har givet mig, guldsaksen som jeg er helt vild med og som klipper rigtig godt, nålepuden er vist fra en kinabutik eller Janus og er 1000 år gammel, jeg har vist haft den siden jeg gik på efterskole... Billetten er varm efter printeren, og ligger nu klar sammen med sygrejet.
Jubijæææææ hvor er det dejligt at skulle bruge to fridag på at være kreativ og på at lære noget nyt.
I kan følge med, for mon ikke der kommer nogle billeder derfra her på bloggen....

11 maj 2010

Toiletkunst

Ja jeg havde ikke ventet, at der så sådan ud på toiletterne i den ellers så triste lufthavn i Paris.
Det krævede selvfølgelig at blive fotograferet...
Efter et besøg på dametoilettet kunne jeg ikke dy mig for at gå ind på herretoilettet for at se hvordan der så ud der.
Kig med her. Er det ikke fint?


10 maj 2010

Mors dag

Jeg ved godt at der er mange som synes at begivenheder som Valentins dag, mors dag og fars dag, er noget værre pjat.
Selv synes jeg at det er skønt at der er disse dage til at forkæle og glæde sin mor, far eller elskede! Min søster og jeg har sendt blomster og chokolade afsted til vores mor.
I går ved morgenbordet sad vi i min lille familie og talte om det, og alle omkring mig blev igen mindet om at jeg ELSKER at få blomster og meget gerne tager imod dem på mors dag!
Dette medførte at børnene helt hemmeligt lavede hver et lille kunstværk til mig, og senere fik jeg en stor flot buket roser, min yndlingsblomst.
Tak lille familie, jeg elsker jer!

Til mor fra Max. Et fint lille kunstværk med en stjerner, månen og min elskede rose på.


Til mor fra Rose. En flot sommersol og en lækker is dessert som skal spises med en hjerteske.


Blomster til mor fra Max og Rose, som farmanden var så sød at købe med hjem efter en løbetur. De pynter nu på spisebordet og gør mig glad når jeg ser på dem!

09 maj 2010

Balletpigen -der hellere vil gå til hip hop

Hmm kan man ane at Rose hellere vil gå til hip hop end ballet???
Men lyserød er hun, med hjemmestrikkede benvarmere og hjemmesyet vest, og så lige de rappe nye forårs gummisko.

Dyb dyb respekt

Nelson Mandela har altid haft min dybe respekt, men dette uden at jeg kender hans historie særlig godt.
I Paris så jeg filmen Invictus, og var totalt grebet af den. God film og gode skuespillere. En sand og interessant historie ovenikøbet!
Den scene jeg særligt bemærkede var da Rugby drengene hoppede ud af bussen og spillede rugby med alle de dejlige, glade og sorte drenge. Det var rørende, positivt og scenen var fuld af smil og kram!
Efter at have set filmen fik jeg en umådelig lyst til at læse Mandelas historie, og følte ærlig talt at det var noget jeg burde gøre. Biografier tiltaler mig, da jeg generelt synes det er rigtig spændende at lære mennesker og deres historier at kende.
Nu ligger bogen (Vejen til frihed af Nelson mandela) og læsebrillerne klar til at jeg finder en god og rolig stund hvor jeg kan komme godt igang med bogen!
Hvad en film ikke kan sætte igang.

04 maj 2010

Maj

Ja maj måned er absolut min favoritmåned, næst efter august som er min fødselsdagsmåned.
Men hvad byder denne måned så på for mit vedkommende???
1.maj som engang var synonym med gode venner, mad og øl i Fælledparken, var i år en god og stille dag i selskab med min søster i Paris. Vi slentrede og så på lukkede butikker (Franskmændene tager åbenbart den dag meget seriøst og der er bare totalt lukket overalt også museerne), vi spiste frokost med vores fætter og gik i biffen -ja de havde heldigvis åbent!
Starten af måneden blev nydt i byernes by. Hjemkomst i går og måneden fortsætter, og jeg håber at der kommer lune eftermiddage og at solbrillerne kan komme i brug på morgenturen til arbejdet!
Allerede næste uge sker der noget rigtig rigtig spændende som jeg glæder mig MEGET til! Jeg skal på patchwork workshop i Odense, ledet af min gode syveninde Line. Jeg har længe gerne ville lære patchworkens kunst, og her var der en oplagt og hyggelig mulighed for at lære det. Og garanteret i selskab med andre søde mennesker!
Hele to forlængede weekender byder denne måned på. Og sørme også 2 gange skolehjemsamtaler i min klasse... Knap så hyggeligt!
Og tjae ellers er der ikke andet spændende på tapetet, men man ved jo aldrig hvad der kommer uventet...

Paris Vol. 1

Shopping er egentlig ikke mig, men jeg synes nu at jeg gjorde det meget godt i Paris... Det har været 4 super skønne og hyggelige dage, mere om det senere! Vi ankom 23:30 i går, og har ikke fået meget søvn i nat, jeg er helt udmattet, det var dælme hårdt at stå op med vækkeuret kl.5:30. Så i den første omgang kommer et mindre indlæg, blot indeholdende fotos af diverse køb i byernes by:

Til Max. En del af familien Andeby. Som kæmpe fan af Anders and og en der læser om hans elskede venner fra Andeby HVER DAG synes jeg det var på sin plads at han nu fik lidt figurer til at pynte og lege med. Et par seje GAP shorts og et fint bogmærke kom der også med.Til Rose. En skøn lille kurvetaske købt på et marked efter en morgenløbetur. Oprindelig er den fra Madagascar. Indeni havde jeg puttet lidt hårpynt, et armbånd og nogle skønne GAP shorts.
Til mig selv. Gummisko bliver jeg aldrig træt af især ikke Converse All Star, faldt også for de rappe røde. Parfume trængte jeg til, og faldt for denne duft og er det ikke bare en fin flaske. Lækre og inspirerende bøger som jeg glæder mig til at gå på opdagelse i. Swatch ure er jeg bare ellevild med, så jeg måtte selvfølgelig have mig et nyt.

Til Anders. Han har fortjent mere og bedre, men jeg synes det var svært at finde på noget.


Ud over shopping, blev der tid til 2 bifture, to museumsbesøg, to lækre lange løbeture... Paris Vol. 2 kommer en af dagene...