30 juni 2010

Sengetæppe

Da jeg tog afsted fra de to skønne og utrolig hyggelige dage i Odense hvor jeg havde deltaget i en patchwork workshop havde jeg hovedet fuldt af idéer til hvilke projekter jeg kunne kaste mig over. Et sengetæppe var en af idéerne, men jeg kom fra den igen, dog havde jeg set for mig hvordan det skulle se ud. Store sekskanter af ensfarvet bommuld, men hvilke farver var jeg ikke fast besluttet på. Da jeg så så at den super seje patchworker Line havde kastet sig over et lignende projekt, tænkte jeg at nu måtte det være. Og i min lange sommerferie skulle det være muligt at finde tid til det.
I dag er stoffet købt, vasket, 99 sekskanter er klippet og om lidt går jeg igang!
Her kan i følge lidt med i projektet...

"Pretty in pink"

Husker du filmen fra de glade 80´ere? Da jeg så den sammen med min dejlige veninde Mille, havde vi naturligvis iklædt os lyserødt tøj! Jeg er helt vild med lyserød, og har netop fået to nye ting i den dejlige farve. Med hjem fra Paris havde Anders to lækre, dejlige og fine gaver. I dag er jeg iklædt dem begge...

 Jeg er VILD med min nye t-shirt!!! 


Med Chanel man (jeg) aldrig forkert i byen...

29 juni 2010

Med top på!


Vil nu sætte mig til rette i sofaen og nyde de lækre fodbold ben og denne skål jordbær.... Og så skal patchwork arbejdet frem, for det har jeg ikke arbejdet på længe. Hyggeligt hyggeligt!

hmm hmm

Ja billedet taler vist for sig selv....


Mens nogen låste af, andre var kørt og heldigvis ventede på mig, en hel del var for længst taget hjem, -stod jeg og fumlede i mørket efter mine nøgler så jeg kunne låse min cykel op. Oppe på himlen var der noget som skulle foreviges, hjælp mig lige Sidsel, Mette, Anders og i andre, var det en ufo eller bare månen? Kameraet kunne vist ikke ligge stille i hånden eller så var hælene for høje på det tidspunkt, jeg ved det ikke... Men det var ihvertfald afslutningen på en super dag og aften!

28 juni 2010

sol og græs

Jeg er flyttet ud i gården med tæppe og pude, her har jeg brugt mange timer af dagen på den dejlige græsplæne i gården...
Halleluja for ferie og TID !!!

26 juni 2010

De andre damer, øl, peanuts, sofa og fed film

Ahhhhhh


Børnene er puttet, dagen er ved at være slut, jeg har fået sommerferie, jeg er glad, manden er i Paris, så jeg er "alene hjemme", har ikke en masse der skal nås i weekenden, for der er mange uger foran mig, har lyst til at slappe af. Ovenover ser i ingredienserne til min hygge-alenehjemme-slappe af-aften!

SOMMERFERIE

FERIE FERIE FERIE.......
I dag er dagen hvor jeg bare nyder at der foran mig venter 6 ugers ferie, jubiiiiii.
Ingen planer, altså ikke af de store. Tid og ro til kreative sysler, mig selv, mine børn, min kæreste, bogen jeg er gået igang med om Nelson mandela, en tur til Hjørring og ja det er vel det.
Et af de kreative projekter jeg har sat mig for at komme igang med i sommerferien er at sy nyt betræk til vores sofa. Det er noget som jeg længe har haft lyst til at gøre, men det kræver tid og koncentration som jeg ikke finder i hverdagen, der er det de mindre projekter som jeg kaster mig over.
Men hvad farve sofaen skal være har jeg slet ikke nogen idé om.... har overvejet postkasserød! Må gå i tænkeboks!
I derude som kigger forbi, eller som har en blog som jeg læser og nyder at besøge er med til at gøre mig rigtig glad. Og trods ferie, vil jeg ikke være stille her på bloggen og vil stadig følge nysgerrigt med i jeres liv og aktiviteter!
Udenfor leger ungerne, jeg rydder op, vasker tøj, og nynner for mig selv. I hovedet kører feriesangen som vi sang på skolen i går... Og vi tager den lige igen: FERIE FERIE FERIE.......






Billeder fra en skøn og sjov sommerfest på arbejdet i går da vi alle glade kunne smile og ønske hinanden  god ferie!

24 juni 2010

Der skal ikke meget til...

I går gik planen om kage-juice hygge i vasken, da turen i Frederiksberg centeret endte i dårligt humør. Men kagen var der stadig og juicen på køl. Så her til aften pakkede jeg en lille taske med tæppe, tallerkener, servietter, kniv, kage, juice til børnene og cola til mig, og så slentrede børnene og jeg gennem sommeraftenen hen i Nørrebro parken, hvor vi slog os ned på en af bakketoppene.
Det var virkelig hyggeligt. Vi spiste, skålede og mens ungerne legede på legepladsen og græsplænen fik jeg snakket i telefon med min kære mor.
Mazarinkage til 6,95 i Fakta og så et par juicebrikker, ja der skal faktisk ikke meget til at det bliver super hyggeligt!!!













23 juni 2010

Lad solen skinne på vores lille familie

Denne solsikke købte jeg med hjem fra Fakta, efter at der var faldet ro over gemakkerne og alle var glade. Børnene blev ellevilde da jeg kom hjem med den! Max mente at den skulle symbolisere familie, vores familie. Jeg synes den skal fortælle at solen altid skal skinne for vores lille familie. Hvis ikke udenfor så imellem os og i vores hjerter!


Som forældre bliver man af sine børn dagligt udfordret. Hvor meget jeg end elsker mine to børn, ja så kan de samtidig drive mig derud hvor jeg fotrstår hvorfor nogen får lyst til at klappe dem en i numsen eller lign.
Med godt humør cyklede jeg i dag til Frederiksberg centeret med børnene for at købe sandaler til Rose. Store vandpistoler fik de og mens vi lige tænkte over hvilken farve sandaler det skulle være fik de begge en kæmpelækker isvaffel. Fra at være totalt hyggeligt endte det med at jeg måtte hive en uartig Rose ud af skobutikken, som hele vejen hjem på cyklen græd højlydt og skældte mig ud,  -her ønsker jeg ikke at gengive hvad hun sagde til og om mig men det var ikke pænt!
Jeg valgte at koncentrere mig om trafikken, det er med at holde tungen lige i munden når man har to små cyklister ved sin side i myldretiden...

Øv altså hvor blev jeg ked af det og sur og skuffet over at en så dejlig dag skulle ende sådan. Mine hyggelige planer om en skt. hans tur med tæppe, kage og juici røg totalt i vasken!
Mens jeg rasede af, stegte jeg fiskefrikadeller, smadrede et glas med vilje, og prøvede at finde alle de gode og varme tanker frem...
Da jeg stod der og kogte indeni, kom min lille dejlige Max med det sødeste og mest rørende brev som han må have siddet og skrevet til mig inde på sit værelse.  "du er den bedste mor i universet" og "hun elsker dig jo og omvendt" stod der bl.a. i brevet. Endvidere undskyldte han på sin søsters vegne, når nu hun ikke selv kan finde ud af det.
Min Max er den dejligste dreng man kan få! Så gode og varme følelser han kan dele ud af. Omsorg, og hjælpsomhed, når tingene er umulige eller svære for mig. Tak Max!

22 juni 2010

Sig det med ord

I dag havde vi morgenmadshygge i klassen. Alle forældrene havde stået for det store morgenbor, og det kan med rette kaldes stort. Der var masser af juice, lækkert hjemmebag, pandekager, hjemmelavet syltetøj, frugt og kage.
I min klasse er der 22 dejlige børn, og klassen bakkes op af en forældregruppe ud over al forventning!
I min klasse er der også en pædagog, det vil sige han er der ikke mere, eller ikke i klassen. For næste år hedder klassen 3.a og når man gå i 3.klasse på Gentofte skole, går man ud af fritidshjemmet efter 2.klasse. Så i dag skulle vi sige farvel til Kim, som har været i klassen siden børnene startede i børnehaveklasse. for børnene har det været 3 gode år, for mig har det været uvurderligt for ham Kim han er ikke bare en pædagog som man har i klassen. Han er sjov, dygtig, super god ved og sammen med børnene. Det har virkelig været guld værd for mig at have ham i klassen. Have en person der kendte børnene godt da jeg kom ind i billedet, og en som jeg svinger så godt sammen med.
I dag takkede vi af, udvekslede gaver og pæne ord.
Jeg fik sådanne nogle fine, rosende og pæne ord med på vejen af Kim, gid jeg havde dem så jeg kunne høre dem igen og igen.
Tak Kim!

Den næste klasse som "får" dig er en heldig kartoffel!!!

Gavekort fået af Kim. Så næste gang jeg går i Paradis is, vil jeg tænke på ham, alle vores grinestunder, og gode snakke og rigtig gode oplevelser sammen med børnene!

19 juni 2010

En god afslutning

Snart kommer fredag. dagen hvor skolebørnene og os lærere får sommerferie. Selv husker jeg meget tydeligt den fornemmelse og de følelser der dominerede mig og mit humør på denne dag. Det var skoleårets mærkeligste dag. Både super dejlig fordi der foran os ventede mange ugers ferie og måske en spændende rejse med familien. Samtidig kan jeg huske én af de afslutninger hvor jeg med gåsehud sang en sommerferiesang sammen med klassen. Og faktisk blev jeg lidt vemodig eller tom indeni, for selvom det var en længe ventet dag, var det også lidt trist ikke at skulle se sine kammerater i så mange uger.... Kan du følge mig?

I år vil jeg sige at dagen er særlig på en anden måde. Det forgangne skoleår har været præget af et meget ubehageligt tilfælde af stress. Jeg knækkede nakken og havde et surt og hårdt efterår. Men takket være en leder som håndterede situationen på en god og tryg måde, de bedste kollegaer og ikke mindst kærlig og forstående opbakning og omsorg fra kæresten min, kan jeg igen cykle afsted til arbejdet med det største smil på læben. Og helt oprigtigt sige at jeg ELSKER MIT ARBEJDE !!!
Endvidere blev det hele meget bedre da jeg i torsdags cyklede hjem med en fastansættelses kontrakt i tasken!!!

På fredag er der sommerfrokost for alle lærere og kollegaer. En god anledning til at få sludret, skålet, danset, knuset og krammet og bare slappe af sammen med de bedste kollegaer i verden!
da den danske sommer er så total utilregnelig i år, og jeg ikke synes om mine tykke blege ben, har det været lidt af en udfordring at finde det perfekte outfit. Omdrejningspunket har været mine bryllupssko  som jeg bare så gerne vil have på, men hvordan og til hvad. De sorte bukser vandt, og en ny bluse er købt. Måske ikke så sommerligt, men pænt synes jeg og død behageligt at have på! Så kom an fredag jeg er klar og barnepigen er hyret, sommerferien ligger og lurer lige om hjørnet. 6 uger uden så meget som en eneste plan, nærmest da. Lige hvad jeg trænger til, så jeg for alvor kan puste ud ovenpå dette skoleår, en god afslutning!

Bryllups skoene


Jeg elsker alle mine glimtende øreringe, som sjældent kommer på, til på fredag har jeg valgt dette par.



Med disse to armbånd har jeg både min fars og mors familie tæt på mig.


 Bløde fine blomster i en dejlig farve. Jeg er glad for min nye bluse. -som vist egentlig er en kjole, men en kort en af slagsen, så jeg vælger at bruge den som en lang bluse...

18 juni 2010

Så skidt da og jubijææææ

Denne fredag endte med at blive en god fredag, ihvertfald én hvor jeg har lyst til at råbe jubijæææ og sige tillykke til mig selv fordi jeg i går underskrev et papir med denne overskrift:


Så altså dagen i dag blev den dag hvor jeg ikke overholdte mine aftaler med mig selv...  Jeg åbnede rødvinen (en lækker flaske som min mor stilte her sidst hun var på besøg med replikken "til en dag hvor der er noget i skal fejre") og flottede mig med desserten!





Mums det smagte godt. Min søster har været og aflevere hendes to døtre som skal bo her i weekenden. Med sig havde hun 5 bakker jordbær, købt i vejkanten på Fyn! Og da vi kun er 3 som spiser jordbær er der en hel del at gå ombord i... Det "onde" ved desserten er mandler og honning, så helt farlig er den nu ikke...

16 juni 2010

Æggesnaps og de glade barndomsminder fra en anden tid!

Da jeg her til aften stod og rørte i dejen som senere skulle blive en omgang muffins, gled mine tanker endnu en gang tilbage til de glade dage da jeg gik i børnehaveklasse.
Med jævne mellemrum er der et bestemt billede der er kommet frem fra den tid, vi snakker år 1978, et dejligt år sammen med de to gode lærere, Ida og Harriet!
Billedet der står helt tydeligt er alle os glade børn, der hver sidder med et krus foran os og en teske i hånden. I kruset er der æg og sukker, og vi rører og rører, for at få os en lækker skummende æggesnaps som vi så bagefter slubrer i os. Lækkert tænker jeg, for dengang synes jeg det var himmelsk at få sin helt egen æggesnaps, det smagte jo fantastisk! Men samtidig undrer jeg mig, jeg væmmes også lidt men især fryder jeg mig over at det lod sig gøre, dengang talte man vist ikke om salmonella eller gjorde man? Det var også dengang pædagogerne røg og drak øl foran os på fritteren,og vi glade legede med bjørnekløer på en grund jeg sidste sommer fandt ud af dengang var en giftgrund. men fedt havde vi det i fritteren!
Da jeg så stod der og rørte så jeg pludselig en KÆMPE æggesnaps for mig, og måtte bare fotografere den og dele det her med jer!
Æggesnapsen er nu "forvandlet" til lækre muffins til sommerfesten i datterens klasse i morgen.


Gul har altid været en farve som jeg holder særlig meget af. Og dette ser da lækkert ud. Det får mig til at tænke på citronfromage, hvor blev den dessert lige af...? Den må jeg snart lave igen!

14 juni 2010

Det første farvel

I weekenden har jeg været i Jylland og besøge min mor og mormor. Turen var ret speciel, da det var mit sidste besøg i min mormors hjem, da hun snart må på plejehjem. Jeg har flyttet en million gange i mit "korte" liv, men hele mit liv har min mormor boet samme sted. For mig er hendes hus en slags barndomshjem. Her har jeg holdt jul, sommerferie og tilbragt en MASSE gode og dejlige timer. Her har jeg lært at lægge kabaler og at strikke.
Det gør ondt ondt ondt helt indeni, ved tanken om at der skal jeg ikke komme mere!!!
Blandt hendes mange flotte, smukke og spændende ting var der en rigtig speciel en som jeg har fået lov at arve, hendes kogebog.
Den er påbegyndt da hun som ung gik på husholdningsskole, og har så fulgt hende hele hendes lange liv. Nu bor den hos mig, og om jeg vil fylde flere opskrifter i, eller bare have den stående i reolen, ved jeg ikke.
Men den skal bevares og jeg er meget beæret over at den nu bor hos mig!!!













En gammel laset sag. Sirligt skrevne opskrifter ovenikøbet i alfabetisk rækkefølge og med sidetal. Er det ikke fint?! Spegesild, medaljer, og mange andre opskrifter. Jeg må og skal afprøve nogle af dem!

10 juni 2010

V for veninder
K for kreative kvinder
D for dejlige damer
H for hyggelig aften
G for gode grin
M for mange minder

Det er ikke nemt at samle os 4, men når det lykkedes er det bare super hyggeligt. I går var vi atter sammen, sidst var i december... Men når en bor i Congo og vi andre 3 bare har meget at se til med job og familie, ja så bliver det nogen gange kringlet at få lavet en aftale.
Vi mødtes på halmtorvet og tilbragte nogle skønne timer i hinandens selskab på et super hyggeligt sted som hedder BioMio hvor der er et sjovt betalingssystem. Det er klart et besøg værd, prøv det hvis du er på disse kanter!

En mavefoenemmelse...

Er der nogen af jer der kender til det at man ikke rigtig kan finde ud af at glæde sig sådan rigtigt, da man ikke helt ved hvad det er der venter én... Altså jeg ved jeg skal noget, som jeg egentlig glæder mig til, men jeg har ikke prøvet det før, og har så faktisk svært ved at glæde mig, får sådan en underlig mavefornemmelse...
Kringlet? Ikke til at forstå?
Nu deler jeg mine følelser med jer på en anden måde end jeg har gjort før.
I morgen skal jeg i BonBon land med 91 elever en flok skønne kollegaer og mine egne børn tager med. Har glædet mig i lang tid, men nu sniger usikkerheden og uroen overfor det ukendte op i mig og faktisk glæder jeg mig slet ikke lige nu, desværre!
Men der er ingen vej udenom, og bare vent det bliver da nok sjovt, men ligenu er det ikke sjovt...
Kender du det?

07 juni 2010

Regnvejr, chokolademadder, glade børn og hygge

Efter 20 min. på cykel i silende regn, på vej hjem fra arbejde, besluttede jeg mig for at snuppe børnene med hjem med det samme. Selvom jeg havde set frem til et par timer "alenetid" mellem arbejde og familieliv! Så jeg drejede til venstre i stedet for at køre ligeud.
Børnene var meget nemme at få med hjem, og jeg havde endda ikke smidt boller med chokolade og tegnefilm kortet endnu...
Hjemme i varmen fik vi alle 3 meget hurtigt det våde regntøj af, bollerne kom i ovnen, Max satte sig til at tegne med en kop varm the ved sin side, Rose under mormors tæppe i sofaen foran Jordbær Marie.
bip bip og bollerne var snart klar. Egentlig hører Nutella og pålægschokolade kun til i weekenden, men sådan en regnverjsdag smager da af chokolade og indehygge...

Max og Nutellabollen


Rose foretrækker pålægschokolade der smelter


Sådan ser gulvet i brusebadet ud, måske jeg hellere må komme ud og få al regntøjet hængt op...

05 juni 2010

Sommeraftener, dem er jeg forelsket i...

For at bruge en blog venindes udtryk "lykken er"   -det er bl.a at sidde i gården med legende isspisende børn omkring sig (ligenu er der 6 stk). Sådan en sommeraften er bare skøn. Jeg er bestemt ikke meget for sommer og alt for meget varme, jeg har det ikke godt i varmen. MEN sommeraftener er jeg helt forelsket i!!!
Børnene og jeg har spist pizza og is i gården, nu drikker jeg kaffe og sidder med min computer. Ja lykken er...

04 juni 2010

juni

Velkommen juni! Det har nu altid været en god måned. Den er ofte synonym med sommerferie!!!
Og den sommerferie, ja den kommer liiiige om lidt.
Juni byder på lidt af hvert:
Jeg springer direkte hen i slutningen af måneden med det samme, helt præcist den 25. Den dag får mine egne og mine elever samt os lærere sommerferie, jubiiiii for det. Det er en dag jeg glæder mig til, arbejdsdagen er kort, og bagefter venter der fest og ballade med mine dejlige og sjove kollegaer.
Ellers er at nævne:
I morgen skal Rose til "Presentation class" på balletskolen (en slags eksamen) som afslutter sæsonen inden ferien. Det bliver nok hendes afslutning for ballet, da hun ikke har særlig meget lyst til at gå til det mere (vil hellere hip hop) men lad os se, der kan ske meget i løbet af sommeren.
Planen er at børnene og jeg skal en tur til Hjørring og se til min mor og mormor, inden min kære moder rejser til det store Amerika i lang tid.
På min skole, er der en tradition for at 2.klasserne, deres pædagoger og lærere tager til Bon Bon land, og det sker på torsdag. Der skal jeg naturligvis med, har endnu ikke været der, og Max og Rose tager med mig, vi glæder os alle 3!!!
Om det lader sig gøre, skal jeg hygge lidt med nogle gamle klassekammerater, det kunne jeg rigtig godt tænke mig!
Men juni er nu for mig mest sommerferiemåneden. Den starter om 3 uger, men jeg er altså allerede "taget på ferie" og det kan jeg love jer for at mine elever også er.
Nyd solen alle mand!

03 juni 2010

Frihed, motion, "terapi", alenetid, velvære...

Er for mig at være iført denne:
I mine ører er der dejlig musik, både det der får mig op i tempo og det som får mig til at løbe helt stille og roligt...



Og disse:
Sidste års fødselsdagsgave, og den bedste! 

På det her tidspunkt:
KL. 05:15 satte jeg igang. Og løb derudaf. Mens jeg tømte kameraet, klingede radioavismusikken & fuglene pippede i gården ...