30 oktober 2010

I morgen kommer Puk

Den her blogverden er jeg bare vild med. Cyklede i går og tænkte på at det nu er 10 mdr. siden jeg oprettede min blog. Der er flere årsager til at jeg har oprettet min blog. For det første for at ave en slags dagbog som jeg kan "bladre" i, men samtidig for at vise dem der finder interessen hvad jeg går og sysler med, samt inviterer dem ind i min verden.

En dag modtog jeg en mail fra en som jeg slet ikke kender, eller det vil sige vi kender til hinanden gennem vores blogs. Puk skrev til mig, for at høre om vi to da ikke skulle slå os sammen og deles om en stand til julemarkedet i Odense i november. Jeg blev glad, overrasket og synes det var modigt og så fedt at hun skrev til mig! Der skulle ikke meget betænkningstid til, og jeg slog til. Over mailen har vi snakket om de ting vi laver, og aftalt nærmere. Men vi skal jo mødes skal vi. Vi skal mødes og vise hinanden de ting vi har kreeret, snakke om hvordan vi "bygger" vores stand op, hvad skal tingene koste m.m.

I morgen er den første af mange deadlines for tiden. Næste deadline hvad det krekative angår er så d.20. november hvor kufferten skal pakkes! Sideløbende med dette, har jeg lige en pænt stor opgave på arbejdet, nemlig elevplanerne der skal skrives og udgives INDEN julemarked og  skole-hjem samtalerne som skal afholdes LIGE efter weekenden med julemarkedet.
Så i år bliver d.26.november en god dag. Det er der hvor alt dette ligger bag mig, og forhåbentig er det hele gået godt!

Jeg ved fra Puk at hun også hækler og gør ved til lærermøder akkurat som mig. Både hun og jeg er lidt i tidsnød, så vi skal nok også sidde og nørkle lidt sammen i morgen, men vi har også det meste af dagen sammen. Måske hun lige skal hjælpe mig lidt med mit hækletøj... Glæder mig, er spændt og er sikker på at det bliver rigtig hyggeligt

29 oktober 2010

Ramt lige i hjertet !!!

Max er i bad, Anders og Rose hjælpes ad med at lægge vasketøj sammen, jeg er i køkkenet, pizzadejen hæver, en dejlig glad familie samlet en fredag aften. Børnene og jeg har været i gang siden vi kom hjem, de har været flittige med at sortere vasketøj, tømt opvaskemaskine og dækket bord.
Vi hjælpes ad alle 4 og er alle i gang for at gøre hjemmet hyggeligt og klar til fredag aften med hjemmelavet pizza, slik, rødvin og Disney sjov...
Jeg går herude i køkkenet og drikker dejlig rødvin til høj musik, og bliver helt blød og varm indeni, jeg bliver mindet om hvor dejlige mennesker jeg er omgivet af HVER dag. min familie MIN familie!!!!!!

Et glimt fra mit liv, i mit lille hjem,sammen med min dejlige familie, her & nu!

28 oktober 2010

Dagens produktion!

En toilettaske og en hagesmæk. Begge ting i det blødeste fine bomuld...27 oktober 2010

Min datter og jeg

Tosomhed er noget særligt, noget jeg sætter stor pris på og som jeg bliver så glad for når det lader sig gøre. At have en stund alene med kæresten uden børn, er dejligt, men hvad der også er rigtig dejligt og utrolig hyggeligt er en stund med ét barn, bare os to!!!
I dag skulle jeg kun hente Rose fra fritteren, det var ikke planlagt, normalt henter jeg dem begge. Da jeg stod pakket ind i regntøj og var ved at spænde hjelmen for at køre fra arbejdet mod fritteren, blev jeg ringet op. Max ville gerne med i gymnastiksalen, det kunne jeg ikke stå for, selvom jeg lige havde glædet mig til at hente dem tidligt. For ikke at skulle ud i regnen igen, fik jeg Anders til at hente Max senere, så jeg kørte afsted for at hente min pige, min Rose!

På vej gennem regnen besluttede jeg mig for at denne mulighed da skulle bruges rigtig godt, jeg kunne ikke vente med at komme og hente Rose og fortælle hende om min plan. Nemlig en pigehyggestund!
Hun blev, som forventet, meget begejstret da jeg kom. Og ting som varm kakao, kun os to, ristet bolle med pålægschokolade der smelter (noget hun ELSKER) & stearinlys fik det store smil frem på hendes søde pigelæber!
Cykelturen hjem var ovenud hyggelig, trods regn og kulde! Rose snakkede løs, om at hun havde haft natur/teknik, som hun åbenbart er helt vild med. Hun fortalte glad om bogen hun havde med hjem og som jeg skulle se.
Drivvåde og kolde kom vi hjem i varmen, alt tøjet blev hængt ud i brusekabinen, vi hoppede i de bløde bukser, tændte en masse stearinlys i køkkenet, jeg ristede boller, lavede varm kakao til Rose og kaffe til mig. Vi satte os til rette med hver vores lille anretning ved spisebordet, sludrede, var rolige, råhyggede og var meget enige om at dette her da bare var super fedt, en stund uden "drengene"...
Jeg kastede mig over boller med ost og blåbærmarmelade og duftende kaffe mens Rose stolt viste hendes dagbog fra skolen frem, samt natur/teknik bogen. Hun fortalte og gjorde ved, og jeg labbede det hele i mig og blev helt varm indeni!

Efter vi havde spist, kom computeren over på bordet. Der var nemlig en hjemmeside i natur/teknik bogen som Rose var nysgerrig for at afprøve. Hun kastede sig over huskespil og en mindre quiz, samt så nogle små søde dyrefilm. Mens hun sad der, hev jeg det røde halstørklæde frem som jeg er ved at strikke til hende, og så sad vi der indtil Anders og Max kom hjem.
Min egen lille datter, hun er en skrappedulle, men for hulan hun er en dejlig, kvik, dygtig og inspirerende lille pige. Jeg elsker hende.

Stunden blev selvfølgelig foreviget, og jeg har samlet de bedste billeder i nogle små fotocollager. Hver vores anretning, Rose der fortæller og viser med chokolade i ansigtet, hyggelyset, kun starinlys, som hun og jeg foretrækker det... Sådan en stund kan jeg leve længe på...
Elsker du ikke også tosomheden? Husk at tage dig tid til sådanne stunder, de er guld værd!

25 oktober 2010

Jeg VIL så gerne blive god til at hækle !!!!!

For nu mange år siden var jeg ganske god til at hækle, der kom da små søde blomster ud af det og også en hue. Men nu kan jeg simpelthen ikke finde ud af det, og det irriterer mig grænseløst !!!
Her i blogland og i min venindekreds er der en del der hækler, og der bliver produceret fine fine ting.
da jeg rejste op til min mor i ferien, havde jeg bl.a. sat mig for at nu skulle hun altså hjælpe mig så jeg kunne komme i gang med hækleriet igen. Det gjorde hun da også gerne.
Men for det første så holder jeg helt forkert på hæklenålen, kæmpede en kamp for at holde rigtigt på den, men valgte at koncentrere mig om stangmasker, luftmasker og... Og så tænkte jeg at det med hæklenålen måtte komme bagefter, én ting af gangen tænkte jeg.
Men for fanden det falder mig svært, musetakkerne vil bare ikke blive pæne, se selv billedet nedenfor! Jeg har flere bøger der burde kunne guide og hjælpe mig, men ak...

 Min ikke så pæne hækleprøve...


Mine hæklebøger
 
Øvelse gør mester, og jeg kastede mig derfor ud i et musetakprojekt lige før, og er egentlig tilfreds med resultatet, billeder følger...

Og jeg kæmper bravt videre!!!

23 oktober 2010

Første dag efter ferien...

Ja ferien er vel egentlig slut, i dag er en ganske almindelig lørdag, en fridag jeg ellers ville have haft... Men jeg betragter nu dagen i dag OG i morgen som ferie!
Cyklen er afleveret til reperation, og er ikke klar til min morgentur mandag efter ferien, ØV!
Men er jeg klar? Tjae ikke helt... Kunne snildt bruge en uge til.
MEN det har været en dejlig ferie. Jeg er rigtig glad for at børnene og jeg tog til Hjørring, det var nogle skønne dage, og en anledning til ikke at hive skolebøger eller elevplansarbejdet frem!!!
Men det vil jeg så gøre nu. Bunkerne af samtaleark ligger på spisebordet, skema for de første to uger er printet ud, blyanten bliver spidset om lidt og så er det med at komme igang. Dette kræver vist dagens anden kop kaffe og en god én af slagsen!

Men men men, jeg har noget fedt i den anden ende af dagens arbejde. Skal til fest hos en rigtig sød kollega, og der kommer nogle af de andre dejlige mennesker jeg arbejder sammen med.
Fortsat god lørdag til dig. God arbejdslyst til mig...Sådan ser mandagens skema ud. Til at overskue rent timemæssigt, men jeg har ikke lige været vaks og fået planlagt de 4 billedkunst timer...

22 oktober 2010

Efterårsdage ved Vesterhavet

Flot natur, vind i håret, glade børn, herlige ture i det fri, mor tid, rødvin, besøg i en bunker, skattejagt, Vesterhavet, svenske chokoladebrød, super kaffe, strikketøj, sove arm i arm med Max og Rose, besøg hos mormor, slentretur i Hjørring, en frisk løbetur.... Hjemme igen efter 4 DEJLIGE dage i Nordjylland hos min mor!


17 oktober 2010

Ferielukket frem til d.22. okt.

EFTERÅRSFERIE
Jeg drager afsted med børnene i morgen tidlig. 4 dage i Hjørring hos min dejlige mor. Kufferten er pakket. Der er hæklenåle, broderi sager, filt, strikketøj, lidt skolebøger og løbetøj... GLÆDER mig!!!

Når en god vane (og glæden ved denne) bliver til en (sur) pligt...

Dem af jer der kender mig, og jer der har fulgt lidt med i mine motions og velvære indlæg, ved at jeg i en lang periode har været en meget flittig løber og at jeg har været rigtig rigtig glad ved det. Selv i den lange og varme sommerferie fik jeg løbet ca.2-3 gange om ugen.
Sidste dag i august var der DHL i Fælledparken, hvor jeg slog min egen rekord og løb 5 km. på 27:16 min. !
Inden jeg så mig om var der gået 3 uger af september hvor mine løbesko slet ikke havde været på. Fra at have dårlig samvittighed over ikke at løbe og lade den stresse mig, blev det faktisk sådan at jeg bare accepterede at det da ikke var en del af mit liv.
Egentlig tænkte jeg ikke at det var en sur pligt, men det var det vist... Jeg kom så småt i gang igen, meldte mig til nogle interval løbehold og synes det var så fedt at være i gang, men det holder hårdt! Motivationen er der ikke rigtigt.

I fredags var det skolernes motionsløb, vores 3. årgang løb rundt om Gentofte sø, og jeg løb da med. To runder blev det, hvilket er ca. 5 km. Uhm det var faktisk rart, men turen her til morgen, som jeg netop er kommet hjem fra var endnu skønnere.
København en søndag morgen, hvor kun få er på gaderne, er jeg bare helt vild med. Synes det er det bedste når jeg om lidt sætter mig ved morgenbordet sammen med min familie med den der rare varme fornemmelse i kroppen som fylder mig ovenpå en dejlog løbetur. BEDSTE start på dagen. 7,16 km. blev det til!

Rigtig god søndag til dig derude. Nu skal jeg lave café au lait til manden og jeg!

14 oktober 2010

Børn med skæg på

Sad og kiggede mine MANGE billeder igennem, og faldt over disse. Det er en del af en fotoserie fra en meget regnfuld dag. Børnene og jeg er (på billederne) til udendørs fødselsdagsfest hos en af mine kollegaer, dog under halvtag... Vi var ganske tilfredse over at det var 5 min. på gåben fra hjemmet, for det stod simpelthen ned!
De skønne skæg var en gave, fødselaren fik flere ark, og delte gladeligt ud af dem! Rose var frisk med det samme, Max noget mere beskeden, men da vi gik derfra havde de begge fået skæg. Maxs røg dog hurtigt af efter vi var kommet hjem i tørvejr. Rose derimod beholdt sit på resten af dagen. Et kort øjeblik var jeg en anelse nervøs for at det her skæg fra "tigeren" måske efterhånden sad så godt fast at det ikke ville være nemt at tage af. Men det gik smertefrit!
Børn med skæg, det er skægt...

Farver

11 oktober 2010

Bliver det her mon godt???

Det var det jeg tænkte mens jeg improviserede lige før...  NU har der været nok ko og gris på menuen i et stykke tid, så laks skal det være her til aften. Jeg havde behov for at tilberede den anderledes en jeg plejer (den sikre vinder og den model børnene gladeligt spiser). Den friske dild fra Kvikly gjorde at der skulle noget mere frisk til...
Så laksen fik en gang hakkede løg omkring sig, tomater og citronsaft (dog fra en plastikflaske), salt, peber og den friske dild. Aner ikke hvon det bliver, og skal da ikke være sikker på hvad børnene siger til den. Vi får se!10 oktober 2010

En god weekend i Odense

Tak Mille, Line og Marie for nogle dejlige dage sammen med jer.
Det har simpelthen været en helt vild god weekend. Sol, dejlige damer, god mad, nattero, sød musik mens vi har kreeret diverse lækre sager omkring Maries store spisebord.
Nogen tager på kurophold, andre tager på håndarbejdsweekend, jeg foretrækker klart det sidste, og gør det dulme gerne igen !!!!!Der blev strikket, syet patchwork og jeg arbejdede med filt, guld & sølv garn, Marie åbnede op for skattekisten, og jeg fik lov at dykke ned i et paradis af farvestrålende perler og pailletter som jeg syede på mine julesager....

08 oktober 2010

Weekend

Fredag eftermiddag plejer at have en helt særlig lugt, men i dag lugter den anderledes... Jeg er glad og spændt, skal på weekend i Odense.
Sammen med 2 af mine ældste veninder Mille og Line (vi snakker 20 år+). Vi skal holde krea weekend hos Milles søster Marie, som jeg har kendt siden hun var lille bitte...
Det er en tilbagevendende begivenhed, men min første gang. jeg er sikker på at det bliver super hyggeligt.
Kufferten er ikke pakket, men diverse kreaprojekter er gjort klar til at komme i den når den bliver hevet ned fra klædeskabet... Jeg har netop været i Panduro Hobby for at købe noget broderigarn.
I weekenden kan jeg veksle mellem patchwork, strikketøj og noget julepynt. ren håndarbejde som kan klares i en sofa, så ingen larmende maskiner denne weekend...
Nu vil jeg lige lege tornado, og få ordnet noget vasketøj, så jeg ikke efterlader ALT til min søde Anders og far som skal være herhjemme med børnene i weekenden.
Rigtig god weekend til dig!

07 oktober 2010

Bananen på gulvet og hende der havde brug for et knus...

Da jeg forleden dag mødte på arbejde og havde hænderne fulde af tasker, cykelhjelm og jakke, kom jeg forbi en banan der lå på gulvet. Der midt på gulvet foran trappen. Et totalt usmart sted at lægge en banan, nu ved jeg godt at det nok er et barn der har tabt den, men alligevel.
Jeg nåede at tænke, den samler jeg da lige op, men af en eller anden grund gik jeg forbi den. På vej op af trappen blev jeg enig med mig selv at det rigtige selvfølgelig er at samle den op, for kort tid efter ville det myldre med børn på trappen der skulle ud til frikvarter, og så kan vi alle se den banan for os ikke... Så jeg tænkte den samler jeg da lige op, når jeg har stillet taske m.m. fra mig.
Men så skete der det at jeg på min vej mødte hende der havde brug for et knus og en lille snak. Jeg gemte alt om bananen, og blev i stedet optaget af en andens bekymring og ikke glade humør. Hvorfor vedkommende var ked af det, vil jeg ikke gå i detaljer med, for det er egentlig ligegyldigt her!

Det jeg synes er interessant, er hvordan tankerne og opmærksomheden gik fra en ting til en anden i løbet af meget kort tid. Da jeg cyklede hjem fra arbejde kom jeg i tanke om bananen, og tænkte på om den var blevet totalt smattet eller om en eller anden havde samlet den op, håber da på det sidste!
Knuset og snakken hjalp måske lidt, det håber jeg!

04 oktober 2010

Oktober

Oktober måned er feriemåned, for snart venter der mig en lækker ti dages efterårsferie, jubiiii!
Men hvad venter der mig ellers???
I morgen aften skal jeg for første gang mødes med en godt etableret håndarbejdsklub. Med mig vil jeg tage noget broderi og mit strikketøj. Det er hos min ældgamle veninde, og der er rigtig hyggeligt hjemme hos hende!
I den næste weekend skal jeg til Odense sammen med denne håndarbejdsklub. To dage sammen med andre kreative kvinder, det er da lige sagen (for mig ihvertfald!).
I efterårsferien drager børnene og jeg 4 dage til Hjørring hos min mor, som har lagt hyggelige og gode planer for dagene. Jeg har planlagt at  min mor skal lære mig at hækle mens jeg er deroppe, det vil sige jeg har hæklet en del for mange år siden, men har glemt det. Den der hæklenål ligger ikke rigtigt i fingrene... Så nu skal det lige genopfriskes. I samme omgang får vi også set min gamle mormor, der også bor i Hjørring, dejligt!
Den sidste dag i måneden får jeg besøg af Puk, som jeg skal stå på julemarked sammen med. Hun pakker bagagerummet med alt muligt godt. Vi skal se hinandens ting, aftale hvordan vores stand skal være, og snakke priser på det vi skal sælge. (det minder mig om hvor travlt jeg har, der skal jo produceres noget...).
Alt i alt en god måned der byder på forskellige kreative indput. Og så lige nogle børnepenge... De kommer også ganske belejligt, der skal nemlig købes vintertøj OG vinterstøvler til børnene!!!
En ting jeg gerne vil nå i denne måned er en tur i skoven med mand og børn!
God oktoberefterårsmåned til dig!

Kantebånd som Line har lært mig det

Hun har sgu ret hende Line, det der med selv at lave kantebånd UDEN at bruge strygejern og skråbåndsfolder det er ikke så svært som det lyder! Her er mit første forsøg som jeg har lavet helt alene uden hende ved min side. Det skarpe øje kan måske se det er en anelse skævt, men det skal nok blive pænere næste gang. Tag et kig:03 oktober 2010

Endnu et evigheds projekt...

Er i dag begyndt på dette broderi, tanken er at det skal blive til et pudebetræk. Har talt mig frem til at der skal være 400 firkanter. Har næsten 3 færdige. I dette tempo bliver det jo først færdig om knapt et år...