29 november 2010

Tror du på nisser mor?


Det spurgte Rose mig om i morges. Både mine egne børn og mine elever har flere gange spurgt mig om jeg tror på sådan noget som nisser, julemanden & drager. Hver gang skal jeg gøre mig umage for at finde den rette grimasse, og lyde overbevisende i stemmen når jeg siger "Ja det gør jeg".
Med mine egne børn synes jeg det bliver sværere og sværere i takt med at de bliver ældre.

Jeg tror spørgsmålet blev stillet i dag, fordi Rose i går mente at have gennemskuet mig, og havde opdaget at det slet ikke er nisserne der kommer med adventsgaven, men at det er mig der har købt dem. For gaverne var jo pakket ind i det samme papir som vi selv har! Jeg måtte jo så fortælle at der sagtens kan være gaver der er pakket ind i samme papir fra forskellige mennesker, man kan jo have købt det samme papir... I alle de år vi har givet børnene adventsgaver har jeg gjort et nummer ud af at købe en rulle papir særligt til adventsgaverne, sådan at det ikke er indpakningen der røber mig. Men da jeg i går sendte Anders i Frederiksberg centeret efter adventsgaver*) og også bad om særligt papir, så han bare underligt på mig, og mente det var unødvendigt. Nu skal det siges at det der med opfindelsen af nisser der kommer med gaver herhjemme mest er min idé! Så jeg kan måske ikke forvente at han hopper med på legen.

Helt barnligt er det, eller jeg er barnlig, når jeg ser børnenes begejstring over hvad adventsgaven gemmer på, for jeg ville så gerne give dem et knus, få deres tak og sige at jeg er glad for at de kan lide det vi har købt til dem. Men når det er fra nisserne har jeg bare at se meget overrasket ud når pakkerne åbnes.
I går da Max fik en jumbobog som han længe har ønsket sig udbrød han et højt tak, helt tydeligt henvendt til Anders og mig, hvorefter han sagde nåhh nej, og Rose tilføjede "det er jo fra nisserne Max"!

I går fik jeg den tanke at jeg måske bør røbe overfor børnene at det er deres forældre der står bag!? Bliver de mon skuffet? Ødelægger jeg det hele ved at sige noget som de egentlig godt ved, men som de lader som om de ikke ved fordi de ligesom mig synes det er hyggeligt? Uha jeg er i tvivl. Tænker også at det måske nu er på sin plads at sige det, men alligevel ikke....

Hvad gør du? 
Kender du måske en som har afsløret sig overfor børnene?


*) Anders og jeg havde uafhængigt af hinanden tænkt at børnene i år skulle have en pakkekalender i stedet for advenstgaver. Men jeg kunne godt høre på Rose lørdag aften at hun forventede en gave næste dag og ganske godt kunne huske at sådan plejer det jo at være. Vi besluttede os så for at droppe pakkekalenderen og gå tilbage til det vi plejer. Også fordi vi egentlig synes det er en rigtig fin ting. Så får de noget hyggeligt hver søndag, og de er så søde når de står op sammen på advents morgenerne og leder efter deres gaver. MEN vi havde jo ikke noget klar. Så da børnene stod op og der ingen gaver var at finde, måtte jeg finde på noget. Forklaringen gik på at det havde sneet sådan om natten at nisserne nok ikke kunne komme frem til os, for der er jo mange børn der skal have gaver sådan en morgen. Men at de måske kom senere mens vi er på Rådhuspladsen for at se det store juletræ blive tændt... Den åd de råt!
Derfor skulle Anders babu babu afsted til centeret søndag mens børnene og jeg bagte kager...

28 november 2010

Lys

Københavns rådhusplads

Adventskransen på min elskede hvide kommode 
med nogle af yndlingskunstværkerne og familiefotos bagved

Kalenderlys, julepynt og guffeluf

Jeg æltede leret og maste det på tallerkenen, klippede grangrene, og satte snore i julekuglerne. Dekorationen har Max og Rose stået for. De hyggede sig gevaldigt, og gjorde det med godt humør uden at skændes, dejligt !!!!! Nu står kalenderlyset på spisebordet og er klar til onsdag morgen.
En masse småkager er bagt, og en flere meter lang guirlande hængt op gennem vores lange gang!


27 november 2010

Pigejulehygge i køkkenet...

Jeg fandt jule cd´en frem, den blev sat på, Rose og jeg gik i gang med hver vores projekt, mens vi ventede på dejen der var i køleskabet blev klar til at rulle og forme... Drengene så fodbold i stuen så døren dertil blev lukket...


Rose klippede og klistrede. Det blev til en fin julemand på sin kane, jeg er vild med den, og imponeret over hvad hun kan skabe med papir, saks, lim m.m. !-og jeg satte filthjerter på snor. Nu skal de bare pyntes med lidt perler eller sølvglimmer af en art.
Og endelig blev det tid til at få fat i de små udstiksforme og kagerullen, jubiiii !!!Mens jeg har skrevet dette, er skinken kommet i gryden, kartoflerne blevet skrællet og ærterne kommet ud af fryseren, et dejligt glas rødvin ved min side, chilipeanuts, og en kærlig tanke med en ordentlig sjat dårlig samvittighed bliver sendt til mine løbesko og min træningstaske, der skal i brug fra mandag (jeg plejer godt nok ikke at synes om at begynde på noget nyt på en mandag, men nu må det være)... For det her det holder ikke... Rødvin, småkager og i morgen risengrød med masser af smør og kanelsukker, samt hvidtøl... 

Vores egne tradtioner

I vores lille familie har vi vores helt egne traditioner. Julen får først lov at komme ind i hjemmet når det er 1.søndag i advent.
I morgen skal vi lave juledekoration til kalenderlyset, pynte op, se juletræet på Rådhuspladsen blive tændt, have risengrød og nisseøl og selvfølgelig lys i adventskransen! Det er en dejlig dag, og jeg synes den er noget helt særligt fordi det er der julen begynder herhjemme.

Det der med at købe og spise brunkager, pebernødder og æbleskiver allerede fra efterårsferien når det begynder at komme frem på hylderne, synes jeg er overdrevet og helt helt forkert. Og jeg har faktisk forbudt det herhjemme, det er først tilladt at købe og indtage fra denne weekend af, og så kan familien ellers gå amok i juleguf frem til nytår!

Så herhjemme glæder vi os rigtig meget til 1. søndag i advent. Denne weekend går vi dog i gang lidt før, ellers er der egentlig ret meget vi skal tage os af i morgen. De første brunkager er bagt, og dejen til vores faste julesmåkager er i køleskabet, og senere skal de stikkes ud i forskellige figurer, de svenske chokoladebrød bager vi nok først i morgen... Men julekasserne tænker jeg kommer op om lidt, nu kan jeg heller ikke selv vente!

Så ikke mere fra mig i denne omgang. Jeg slutter af med et billede, som sætter julen igang i familien her...

Et kig ned i den gamle brødform, fra min barndom, i denne har min mor bagt mange lækre brød. Nu er de opbevaringssted for formene til julesmåkagerne. De fine bronzefarvede figurer har min mor købt til børnene, vist nok fra Sverige, de gør mig glad hver gang jeg hiver dem frem, og så sender jeg min dejlige mor gode tanker.

25 november 2010

Jeg har fået en ny ven

-og hun hedder Puk!

For noget tid siden modtog jeg en mail fra Puk, som jeg på det tidspunkt aldrig havde mødt, og som jeg kun kendte gennem hendes blog. Vi havde begge tænkt den tanke at tage til julemarked i Odense.  Puk foreslog om ikke vi skulle slå os sammen, dele en stand og rejse til Odense sammen.
Jeg var ikke længe om at tænke over dette og sendte hurtigt efter en mail, og så kom der sommerfugle i maven. Alle jeg fortalte at jeg skulle på julemarked med en som jeg ikke kendte synes det var så fedt, modigt og hyggeligt! Vi har knoklet hver i sær, haft kontakt over mail og mødtes så endelig i slutningen af oktober. Jeg gik hele søndag formiddag og var spændt på dette møde. Tænk nu hvis hun og jeg ikke kunne finde på noget at snakke om! Selvom vi deler de samme interesse indenfor det kreative og begge er skolelærer behøvede vi jo ikke at kunne finde på ting at snakke sammen om.

Men det er ikke svært, vi havde en skøn søndag i mit køkken, og da vi sagde farvel glædede vi os begge til at skulle mødes igen. Mens vi sad der og nørklede den søndag, sagde Puk pludselig "gid vi bare boede lidt tættere på hinanden", lige min tanke også!

I fredags hoppede jeg så på toget til Næstved, hvor Puk hentede mig. Hjemme var hende to drenge, mand og de to katte. Vi slog os ned om spisebordet og gik i gang med at nørkle og snakken gik. I Odense havde vi 2 dejlige, hyggelige og meget gode dage. Vi overnattede i campingvogn i Odense hvilket bare var helt vildt hyggeligt!!! Dem vi boede hos blev vist lidt overraskede da de fandt ud af at det kun var 2. gang at vi så hinanden. Da muligheden om at melde sig til forårsmarkedet kom slog vi begge til med det samme, og i samme stand igen!
Og som de lærere vi er skal vi da selvfølgelig evaluere weekenden, og planlægge næste marked!

Jeg har fået mig en ny ven. Og min nye ven er super sød, glad, kreativ og sej til at hækle.
Du kender måske allerede Puk, hvis ikke så tjek da lige hendes blog ud.
Tak til blogland, og tak til dig Puk fordi du sendte mig den mail, for ellers havde jg jo ikke lært dig at kende nu!
Glæder mig meget til at se dig næste gang!

22 november 2010

Fordøjer indtryk og samler energi...

Ja jeg har jo, som du måske ved, været i Odense denne weekend, og har haft en meget anderledes og meget meget spændende og god weekend.
Jeg fordøjer indtrykkene, tænker på en hyggelig aften i Puks køkken, en morgentur i hendes Berlingo mens vi var spændte på hvad der ventede os i Odense, et MEGET koldt pakhus der var proppet med lækre sager og skønne mennesker, en nat i en campingvogn, en aften med rødvin og kyllinger hos to søde mennesker, MANGE gode timer og gode snakke med Puk, en sen aften i bussen fra Hovedbanegården...

De mange indtryk skal fordøjes, kufferten skal pakkes ud, der skal tygges på de gode idéer inden jeg kaster mig over saks, målebånd, stof, broderigarn, silkebånd m.m. Glæder mig til at gå i gang, men holder en tiltrængt pause, til at samle energi...

(De kommende dage vil der komme nye varer i min Amiobutik og min blogbutik, så følg med der...).

TAK for en god weekend til jer der var med til at gøre den GOD!!!

21 november 2010

Hjemme igen

Sidder træt og mæt i et dejlig VARMT køkken (har du været på julemarkedet i Odense ved du hvorfor jeg sådan sætter pris på varmen).
Det har været en indholdsrig, god, anderledes, inspirerende og hyggelig weekend. Nu skal indtrykkene lige fordøjes.
Men jeg vil gerne sende en tak til Lis og Pernille og de andre der har stået bag julemarkedet, jeg forstår godt hvis i er stolte, lettede og trætte i dag! Tak til Puk for nogle gode timer! Hyggeligt at du Line slog dig ned bag disken og hev hækletøjet frem. Tak for rosende og positive kommentarer fra jer gæster der kom forbi vores stand. Og selvfølgelig et stort tak til min kæreste som har måttet holde mig ud i den sidste tid hvor jeg nærmest ikke har snakket om andet end julemarked, og som har set mig med hovedet bøjet over det ene projekt efter det andet.

Ude godt men hjemme bedst.
Om lidt vil jeg børste mine tænder og jeg glæder mig til at gå i seng. I vores seng ligger der to dejlige børn, som jeg ikke har set hele weekenden, jeg glæder mig helt vildt til at sove mellem dem og til at vågne op ved siden af dem i morgen!

19 november 2010

Næsten klar til afgang

Om ca. en time hanker jeg op i rygsæk og kuffert. Så sker det, jeg skal afsted på weekend.
Ikke alt er klar, men det sidste må jeg klare hos Puk i aften, lur mig om ikke hun har noget der også lige skal laves færdigt...
Jeg glæder mig, vi glæder os, det bliver spændende!!!
God weekend til jer alle.

18 november 2010

Har mange løse ender....

Ja bogstavelig talt! Der er ender der skal hæftes, noget der liiiige skal sys færdigt, silkebånd der skal købes og en kuffert der skal pakkes og..... Ja det er godt jeg har fri i morgen, ellers ville det da se skidt ud...
Men trods træthed og stress symptomer i kroppen så storhygger jeg mig med at pakke et sy kit sammen, sætte priser på varerne m.m. Glæder mig til at sidde sammen med Puk i morgen aften og få svar på nogle af spørgsmålene, såsom hvad skal det koste, synes du det her skal være sådan eller hellere en anden farve, og ja der er en del spørgsmål der hober sig op.
Jeg har en stor opbakning fra min kæreste der skal have det største TAK for den tålmodighed han har vist overfor mig den sidste tid. Men kan kan ikke altid hjælpe med om det skal være den ene eller anden farve, og det ene og det andet...
Nå tilbage til de løse ender. Her lidt fotos fra forberedelserne...

17 november 2010

Lettelse, træthed, sommerfugle i maven og glæde....

Ja mange ord kan beskrive min tilstand og mit humør denne aften. De 23 elevplaner er udgivet, og jeg er enormt lettet og glad over dette. Men er skide træt og har ondt i hovedet. Havde lige brug for at sidde i sofaen en stund efter at have afsluttet skolearbejdet, men er vist lidt tung i røven.... MEN nu skal jeg meget snart i seng.
I morgen skal kufferten pakkes..... Jeg har sommerfugle i maven, glæder mig til weekenden. Synes det er enormt spændende at skulle på weekend, først en nat hos Puk, og så afsted sammen med hende næste morgen mod Odense. Overnatning i Odense hos noget af Anders familie som har været så venlige at lade os overnatte der.
Forestiller mig stemningen i pakhuset og sender Lis og Pernille mange tanker for deres arbejdsindsats!
Ses vi i Odense???


16 november 2010

For meget kaffe og for lidt søvn

I disse dage drikker jeg alt alt for meget kaffe og sover for lidt. Har konstant hovedpine og dårlig samvittighed.
Jeg er ikke specielt glad for efteråret. Eller det vil sige jeg synes det er en fantastisk smuk årstid, og kan god lide den. Men som skolelærer og forældre til 2 skolebørn, har man altså meget at se til på denne tid. Ordet elevplaner har du måske hørt mig eller andre nævne før. Det er dem der giver mig hovedpine og stress. Mit hoved er ved at koge over og jeg har faktisk rigtig svært ved at få overblik over situationen lige for tiden. Jeg ved at det her "mareridt" er slut torsdag d.25. nov. ved aftensmads tid når sidste elev og forældrepar har været til samtale i 3.a. MEN det hjælper ikke lige nu.
Men hvad hjælper så ??? Det jeg har allermest lyst til er at trække stikket ud, hoppe ned under min dyne og først komme ud når der er fri bane... Men det kan jeg jo lissom ikke...

Så jeg er ikke så flittig på bloggen for tiden. Men vender stærkt tilbage!
Ka i ha det.

14 november 2010

Tak mormor

Sidst jeg var i Hjørring og besøge min mormor, gav hun mig en lille pose og spurgte om ikke det var noget jeg kunne bruge. Posen var proppet med små trådruller så selvfølgelig sagde jeg ja mange tak!
Når de sådan er hældt op i en skål ser de jo helt indydende og appetitlige ud...

Harmoni, de sene nattetimer og en god idé (tror jeg)...

Det er dælme ikke tit at jeg er den sidste der går i seng her i huset! Men i dag er en af de få dage hvor det sker. Det er blevet søndag mens jeg har siddet i køkkenet og nørklet. Der er nogle ting der skal være færdige til lørdag jo...
Og så var det der kom en god idé, og jeg kunne ikke slippe den, så frem med broderigarnet, og så blev der broderet på livet løs. Hvad det skal ende med at blive er min hemmelighed, men kom forbi min stand i næste weekend og så kan du se det på tæt hold...
Nu larmer opvaskemaskinen for meget til jeg kan holde det ud, den piver og hyler, og fortæller mig måske at det er på høje tid at komme i seng... Kl. er også 01:49 !!!


Et smugkik... Blot en lille bitte del af det jeg har broderet her til aften...

10 november 2010

Dejlige og glade ord søges

Til et nyt lille projekt, noget til julemarkedet, har jeg brug for gode, dejlige, glade ord.
KÆRLIGHED er brugt, men kom endelig med ord som gør dig glad og varm indeni, eller bare lækre ord...

09 november 2010

Arbejd arbejd...

Så går jeg i krig. Har afsat de næste mange timer til elevplansarbejdet.... Lækker chokolade i skålen, dejlig kaffe på kanden, og friske druer. Skemafri i morgen og derfor ingen forberedelse at tænke på!
Jeg er klar!!!

08 november 2010

tid tid tid tid tid

Tid ER altså et underligt begreb, og lige for tiden er jeg én af dem der bare ikke har tid nok.
Alt skal passes, elevplaner, børn, kæresten, arbejdet, hjemmet, mig selv OG der skal arbejdes mange timer endnu for at få alt færdigt inden afrejse mod julemarked i Odense.

Jeg har IKKE nok tid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kender du mon det???

07 november 2010

-og jeg er vild med korsting...

Puk er vild med at hækle, og er DYGTIG til det, jeg er vild med at brodere korssting, og er måske også lidt dygtig til det.....

04 november 2010

November

Så blev det sørme november og inden vi ser os om er julemåneden igang...
Traditionen tro sidder jeg d.4. i måneden og tænker over hvad denne måned vil byde på at forskellige sager.
Jeg vil starte med det bedste. Det er jo naturligvis at jeg skal til fedt julemarked i Odense d.20+21. november. Der skal jeg sammen med Puk stå og sælge vores hjemmegjorte ting. Vi glæder os begge helt vildt, og jeg er sikker på at det bliver en brandhyggelig weekend.
Men inden da skal jeg lige have styr på 23 elevplaner (jeg er begyndt og er egentlig kommet godt i gang, men jeg kender mig selv så godt efterhånden og ved at jeg med garanti sidder i sidste øjeblik og sveder). Med til disse elevplaner hører så skole/hjem samtaler!!!
Endvidere er der skole/hjem samtaler i min datters klasse...

Hvad byder november ellers på...?!
Både min og Anders mor har fødselsdag.
Vi får 3 gange familiebesøg, først min far i den kommende weekend, så Anders søster i weekenden efter og til sidst min mor!

Mon ikke november også byder på en hel del regn, kulde, grå himmel og tristhed. November er bestemt ikke en af mine yndlingsmåneder! Men efter den kommer der en super hyggelig måned, og året nærmer sin afslutning...

God november til dig!

Gadekunst

Set lige ude på pladsen hvor jeg bor...

02 november 2010

gåmiesko og båksar

Min pige har fået sig en vennebog. Jeg husker tydeligt den jeg havde da jeg var barn. Tror faktisk at den stadig ligger i en kasse i kælderen, MÅ finde den frem næste gang jeg åbner de kasser der gemmer på den slags barndomsminder!
På vej hjem i toget fra Hjørring spurgte Rose mig om diverse ting og skrev selv fint på linjerne.
Til stadighed bliver jeg helt rørt når jeg ser begynder stavere skrive som de hører ordende, jeg synes der er noget meget fascinerende og befriende over deres måde at stave på!
Rose bliver gad og opstemt når jeg en sjælden gang hopper i en kjole og klæder mig fint på, men mit yndlingsoutfit er helt klart gåmiesko og båksar !!!


01 november 2010

Morgenstund

Jeg er vild med morgener, elsker den fornemmelse af at starte totalt på en frisk, gå ombord i en ny dag, som kan vise sig fra en anden side end forventet. At cykle afsted om morgenen er dejligt og ganske forfriskende.
Den del af morgenen hvor her er totalt ro, hvor det kun er Max og mig der er oppe, hvor vi er stille sammen, eller små sludrer, er især dejlig!
Her til morgen sad Max og jeg i hver sin ende af sofaen, mig med kaffe og strikketøj, Max med sin gode bog. Totalt overhyggeligt!!!
Nu har jeg drukket kaffen, lagt strikketøjet fra mig, Max er i gang med at klæde sig på, og om lidt vil vi sammen spise morgenmad, mig og min dreng, bare os to.
Og så går det løs, de to sovetryner skal vækkes, jeg skal børste tænder, finde regnbukser, cykelhjelm, lygter m.m. frem og afsted mod Gentofte.
En god skoledag venter mig. 4 billedkunsttimer (alt er forberedt til disse lektioner), derefter skal hele 3. årgang i biffen og se "Storm" og ja, ja så har jeg fri igen og kan cykle hjem til madlavning, strikketøj, børn, og hygge...

Et kig fra "min" plads i sofaen, på kisten der fungerer som sofabord, er der masser af garn, både halv færdige og afsluttede projekter, målebånd og her til morgen kaffe...


Et af de mange strikkeprojekter jeg har gang i for tiden...

Rigtig god mandag til dig derude!!!