18 oktober 2012

Supermodellerne


Da jeg boede i Paris var jeg så heldig at få adgang til de store Haute Couture modeshows. Dette takket være kæresten til en ven af familien. Ham der skaffede mig adgang, arbejdede for et firma som stod for lyd og lys og han gav mig et badge påtrykt firmaets navn. På den måde kunne jeg smutte ind og se med når supermodellerne spankulerede frem og tilbage på podiet.

Husker at jeg til at starte med stod bagerst, jeg var jo lissom ikke inviteret, men har også siddet på én af pladserne blandt publikum, hvordan jeg kom til dette, husker jeg ikke. (ØV jeg skulle have skrevet dagbog).
Af flere omgange (sæsoner) kom jeg med til dette fantastiske arrangement! Og alle gange havde jeg mit kamera med. Dengang foregik det med filmruller der skulle skiftes, så noget missede jeg i farten, når jeg lige skulle sætte en ny film i kameraet.
Frækheden og modet kom op i mig på et tidspunkt, og jeg bevægede mig HELT NED til kanten af podiet. Der stod jeg så omgivet af fotografer, og lige foran publikum, med udsigt lige op til modellerne og alle de fine kreationer!!! Jeg knipsede løs og det resulterede i en masse billeder og et album PROPPET med dem. Det var virkelig noget af en oplevelse, og et stort ønske blev opfyldt!!!

Dengang havde jeg klart mine favoritter, Nadja Auermann, hende synes jeg bare var flot, og hun havde noget særligt over sig og Carla Bruni var bare så smilende &havde sådan en naturlig æblekinde sødme over sig! Sørme om ikke jeg også kom til at flyve i Concorden med hende til New York en dag også, men det er en historie for sig...
Mange er vilde med Helena Christensen, selv har jeg aldrig fundet hende så fantastisk, og jeg må med beklagelse sige at når hun gik der på podiet var hun altså ikke den mest overbevisende.
Til gengæld kunne Naomi Campell virkelig noget, hold da fest hun er god til at gå! Claudia Schiffer og mine to ovennævnte favoritter overgik hende også i den grad.

I går da jeg ryddede op i nogle kasser, fandt jeg mange af de modekataloger som jeg har gemt fra mine år i Paris, og deriblandt dem hvorpå jeg har fået en stribe af modellernes autografer. Jeg forstå godt fascinationen og at en autograf kan være eftertragtet. Om jeg havde gjort det i dag ved jeg ikke, men da jeg stod der i mængden efter et show og de kom spankulerende gennem rummet, ja så var jeg altså ikke for genert til at spørge. Det foregik med et smil, og jeg lev helt varm indeni. Dengang var jeg i starten af 20´erne og optaget af alt dette på en anden måde end nu.
Desværre kan jeg ikke læse alle kragetæerne (måske du kan hjælpe) men jeg har tydet mig frem og gætter lidt...

Knus Carla Bruni

Til højre Helena Christensen og på hovedet gætter jeg på Nadja Auermann

Aner slet ikke hvad der står... Desværre!


SUK jeg bliver helt nostalgisk. Nok var der forskellige udfordringer og ensomme stunder mens jeg boede i Paris, men der var dælme også mange gode stunder og oplevelser som jeg ikke ville have været foruden og som ikke ville være kommet til mig herhjemme...
Jeg er meget glad for at jeg har gemt disse autografer og skal da klart finde albummet frem med billederne...

1 kommentar:

  1. du skrev noget om nogle koder hos mig kik her
    http://belladotte.blogspot.dk/2012/08/sadan-fjerne-du-dine-koder-pa-blogspot.html

    kan fornemme gennem dine indlæg du har været meget glad for Paris :)

    SvarSlet