23 juni 2012

Kære børn..... TAK!


Talen blev skrevet i går aftes, og er nu skrevet rent på computer. 
Snart skal jeg vinke farvel til min dejlige klasse. Jeg afgiver min 4.klasse i år og starter en ny 1.klasse efter ferien. Det er mit eget valg og jeg er glad for beslutningen. Jeg GLÆDER mig til at møde en ny flok små, dejlige, sjove og glade skolebørn! Jeg synes de er så SKØNNE i den alder. 

MEN jeg er noget trist og mærkelig indeni over at skulle sige farvel til 4.A. Som jeg bl.a. siger i talen:


"I er én af glæderne i min dagligdag, mit liv og mit arbejde. I har lært mig meget, i har inspireret mig og i har været så SØDE! Ofte har jeg tænkt at jeg har verdens bedste arbejde!"
For det ER en dejlig klasse, følelserne er nok også påvirket af at det er min første klasse! Og det er meget vigtigt for mig at få sagt ordentligt farvel! Senere siger jeg:
Jeg er glad for at jeg siger farvel til jer mens jeg synes det er sjovt og dejligt at være sammen, det er med til at gøre det svært, men det er også godt!

Måske nogle synes det er at gøre det for højtideligt. For mig er det naturligt. For et kapitel af mit (arbejds)liv slutter og et nyt begynder, derfor gør jeg dette. Endvidere får de hver en DVD med omkring 700 billeder af dem selv. Billeder som jeg flittigt og gladeligt har taget gennem de 4 år. De kan se dem selv med store tandløse smil, små og søde og nu som store seje fodbolddrenge og smarte piger...
Jeg glæder mig og frygter samtidig tirsdag morgen hvor talen skal holdes. Den er til børnene, men deres forældre vil også være til stede.
Nu vil jeg tænke på noget andet. I bad med mig og så skal Rose og jeg snart af sted til Bellevue teatret for at øve danseforestilling.
God lørdag til dig! 

7 kommentarer:

 1. Åh, jeg har allerede en klump i halsen over, at jeg skal sende en flok videre i 3. klasse. Det bliver helt sikkert uden tale, for det kan jeg ikke. Men jeg husker at give dem et knus i tide:)
  Det er rigtig fint at du kan holde tale for dine børn. Og sikke en sød ide med billederne:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Knus er også godt og børn kan lide det!

   Slet
 2. Sikke en smuk tale du vil holde for "dine" børn. Flot at du kan... Det viser jo bare, at du er glad for, og engageret i dit arbejde og det må man gerne vise. Jeg ville som forælder elske at høre din tale og jeg er sikker på at børnene vil huske den også. Jeg har det på samme måde, når jeg siger "farvel" til mine dagplejebørn, når de er klar til børnehaven. Det er jo MINE børn... Ha en god dag på tirsdag og held og lykke med dine "nye" børn.

  Kh Mette

  SvarSlet
 3. Rikke Sanderhage27. juni 2012 kl. 21.11

  Kære Gaia,
  Hvor bliver jeg rørt over at høre om din tale og alle billederne, du vil give børnene :-)
  Jeg er selv lærer og elsker at læse om din glæde ved arbejdet.
  Jeg håber, at mine børn får dig - eller en der ligner - når de skal starte i skole :-)
  Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke!
   Jeg får helt gåsehud over at læse hvad du skriver til mig, bliver rørt!
   Hvor er du lærer henne?

   Slet
 4. Rikke Sanderhage30. juni 2012 kl. 15.44

  Hej Gaia,
  Jeg er efter 7-8 år som lærer på Amager rykket til Holbæk, hvor jeg underviser i dansk og tysk i udskolingen. Pt er jeg i gang med at tage læsevejlederuddannelsen, så efter ferien er det planen, at jeg skal fungere som læsevejleder for de ældste elever. Det glæder jeg mig til.
  Rigtig god sommer :-)

  SvarSlet