19 november 2011

Tube noget...?! Kan du hjælpe?

Min niece ønsker sig sådan et af de der (åbenbart) meget populære tubehalstørklæder eller hvad de nu hedder. Altså sådan ét man bare vikler nogle gange rundt om halsen og ikke slår en knude på ligesom et godt gammeldags halstørklæde (som jeg klart foretrækker). Men niecen min er 10 og når man er 10  går man op i den slags på en anden måde end når man er 39, ja ihvertfald hvis man er mig.
Nå men det er ikke om mig det her.

Kan du hjælpe? Jeg vil strikke hende sådan et i julegave. Jeg tænker at det da er simpelt?! Tykt garn, store pinde og en laaaang rundpin og så bare rundt og rundt indtil det har den "højde" det skal have...
Der er med garanti en derude i blogland som har strikket sig ét, som måske kan hjælpe og råde mig INDEN jeg smutter i garnbutikken?!

På forhånd tak!

7 kommentarer:

 1. Hej Gaia
  Jeg har strikket et sidste år. Jeg strikkede det i noget kraftigt uld på en 80 cm. lang rundpind nr. 6. For at give det en fin overflade strikkede jeg perlestrik. Du kan også vælge at strikke dobbelt perlestrik.
  God fornøjelse.
  Kh. Malene

  SvarSlet
 2. Tak for tippet.
  Jeg havde også tænkt på perlestrik, er også ret vild med dobbelt perlestrik.
  Jeg glæder mig til at komme i gang!

  SvarSlet
 3. Jeg er ved at strikke en lige nu, jeg strikker på pind 12 tyk alpaka uld, har desvære ikke lige mærket her, men jeg strikker også perlestrik en lang strimmel og syr sammen til sidst. Du kan se det her http://avlebavle.blogspot.com/2011/11/sndags-hygge.html

  SvarSlet
 4. http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=134&d_id=7&lang=dk

  Jeg har strikket pandebåndet til den her - der er selvfølgelig lidt arbejde i kablerne, men det bliver super fint! :)

  SvarSlet
 5. Hejsa... har også strikket et par stykker. Det ene på samme måde som Malene beskriver og det andet strikkede jeg i rib (med 2 ret, 2 vrang). Det ribstrikkede bliver brugt mest. Slog 150 m op på en rundpind 6 og strikkede ca. 30-35 cm... God fornøjelse :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har strikket til min datter på 20 (3 gange faktisk, fordi hun smed det første OG det andet væk, men hun var SÅ glad for det, at der måtte en erstatning til).

  Tykt garn (Mit hed Cool Flamme og er lidt ujævnt), pinde nr. 9. Slå 25 masker op og strik rib, 1 r, 1 vr. Jeg strikkede ca. 145 cm, så det kunne nå to gange rundt, og syede sammen til en ring. Jeg vil tro, at det også kan gå til en 10-årig.

  Altså ingen rundpind. Det kan strikkes på en aften:)
  Du kan finde det på min blog engang i oktober, tror jeg. Kig under håndarbejde 2011-etiketten, og spring nisserne over:)

  SvarSlet
 7. TAK mange gange, nu er jeg godt forberedt og kan glad gå i garn forretningen efter weekenden!

  SvarSlet