01 december 2010

1. december

Der er altså noget magisk eller helt særligt over den dato, d.1.december. Julemåneden begynder og nedtællingen går igang... Endvidere er det international AIDS dag, OG så er det min dejlige veninde Lines fødselsdag. Højt hurra og tillykke til hende. Og en kær tanke til hende der bukkede under for den dumme sygdom.

I morgen er der med garanti mange mange børn der vågner op og er spændte. Først låge i julekalenderen skal åbnes, måske ligger der en pakke fra nissen, og første afsnit af årets tv-julekalender skal nydes...
Selv glæder jeg mig også til i morgen. Jeg håber at børnene er hurtigt ude af sengen, sådan at vi kan nå at læse første kapitel i vores julebog "Iqbal Farooq og julesvineriet", den har vi glædet os til længe. (Max og jeg siden vi for nylig var til et meget hyggeligt og intimt arrangement med forfatteren, og Rose fordi hendes skøre matematiklærer læser historier op om ham der Iqbal Farooq). Min klasse har fået samme julebog, så jeg får fornøjelsen af samme kapitel to gange om dagen de fleste dage...

På spisebordet ligger to fine gaver til Max og Rose, samt en hjemmelavet julekalender, bag lågerne gemmer der sig tegninger og små hilsener som mine elever, Anders og jeg står bag. I de indpakkede gaver er der en hjemmesyet julesæk til dem hver. Deres helt egen julesæk. Og i en julesæk skal der jo selvfølgelig være gaver. Så i løbet af julemåneden vil de kunne finde hyggelige ting i sækken... Det har de ikke prøvet før, så jeg er meget spændt på hvordan de tager imod det, meeeen mon ikke de bliver glade. Jeg mente mere hvad mon de siger, hvilken grimasse stikker de os når de ser gaverne på bordet...?

Dagen byder også på nogle meget hyggelige og afslappende timer i min 3. klasse, og om aftenen julefest for indskolingen sammen med forældre, hvilket plejer at være ganske hyggeligt.

En anden ting jeg rigtig godt kan lide det er at tænde kalenderlyset om morgenen. Når jeg tænder kalenderlyset kommer jeg altid til at tænke på gode og hyggelige morgener i mit barndomshjem. Morgener i det lille køkken sammen med min mor og søster! Måske min mor husker morgenerne anderledes, for hende var det måske stress, travlhed eller andet, alenemor med to børn der skulle i skole og hende selv afsted på cykel mod hospitalet. Men jeg har kun gode minder fra de morgener, tak mor!

I ønskes alle en god første december som jeg ser netop er startet. Det passede perfekt for nu er jeg færdig med at skrive og vil bare lige til sidst vise jer nogle billeder af julesækkene.
5 kommentarer:

 1. Jeg kom lige til at savne 1. december, da mine børn var små, og de vågnede lidt tidligere end ellers og kom trippende til kalenderlys. Nu sidder jeg her helt alene med lyset tændt,- for der er ikke trippet nogen op endnu.

  SvarSlet
 2. Må give Eva ret, den der helt særlige stemning, kræver vist mindre børn :-)

  SvarSlet
 3. Sikke nogle dejlige planer for dagen. Og hvor er det nogle smukke julesække :)

  Glædelig 1. december

  SvarSlet
 4. Du spreder julestemning Gaia!!! Tak:-)

  SvarSlet
 5. Blev da helt rørt over dine ord om morgenerne med din søster, mor og kalenderlyset:)
  Knus fra Puk

  SvarSlet