22 oktober 2011

Torturanstalten

Er din dreng ham der står eller sidder? Min er ham der sidder... Desværre!

Hvis det stod til ham så tog han sin skoletaske og alle skolebøgerne og kastede det på bålet, ja det siger han ihvertfald.
Og når det så var gjort så ville han snuppe fodboldstøvler og bold og fise til den nærmeste fodboldbane!
Tjae et eller andet sted forstår jeg ham faktisk godt og kan godt forstå det er svært for ham at forstå når jeg siger "fodbold er ikke alt", for det er det jo i hans verden. Og når vi forældre forsøger at forklare ham hvor vigtigt det er med en ordentlig skolegang og gerne nogle flotte karakterer i den anden ende keder det ham vist...

Max går i 4.klasse, og jeg underviser samme klassetrin. Jeg ved godt at der er så meget andet der er mere tiltrækkende en skolen, sådan havde jeg det med garanti selv i perioder. Men jeg må altså også fortælle dem at det er ris til egen røv hvis de ikke følger med nu, og at jeg taler af bitter erfaring.
Jeg ved også ganske godt at piger synes skolen er meget sjovere end drenge, hvilket er noget af en udfordring for os lærere.

Men det er vel nu en gang bare sådan at vi voksne er dumme og vi forstår ikke noget. Når vores børn så bliver ældre eller voksne, vil de forhåbentlig tænke som jeg. Nemlig at både mine lærere og mor havde ret i meget af de de sagde til mig...

Skoleglæden vender forhåbentlig tilbage, vi gør ihvertfald hvad vi kan. Og sende ham på La Masia det kan vi altså desværre ikke, talent eller ej, pengene er der ikke, og han er da også lige lidt for ung.
Drøm bare videre min dreng. Som min mormor sagde en gang "drømme er gratis"...

3 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg forstår hvordan du har det, jeg var også ham der sidder ned. Jeg har selv en pige godt nok kun på 2½ men, hun er en lille loppe, fx blev hun puttet kl 20 men har tonset rundt til kl 22, ved ikke om hun sover endnu, manden er deroppe. Hun kan ikke finde ro til at sove, eller til at sidde stille, og hun er et mønster eksemplar på de børn jeg har i børnehaven og hvor jeg tænker, lille du, du får det så svært når du komme i skole. Men det eneste vi kan gøre er at hjælpe og støtte dem så godt vi kan.

  SvarSlet
 2. Hvor er der mange drenge, der ikke gider skolen. Tænk, om man kunne løse problemet...., så ville jeg skrive tykke bøger og blive rig, er jeg sikker på.

  Jeg håber, jeres Max får lidt mere mod på skolen.

  SvarSlet
 3. ja det er utroligt så mange skoletrætte børn der er. Og ja størstedelen er drenge, men der er også en del piger, dem der har for meget krudt i røven, som synes skolen er kedelig. Jeg hører jævnligt via mit arbejde i fritidsklub, hvor kedelig skolen er. Og hvor svært de har ved at koncentrere sig og lytte efter. Frygter hvordan det vil gå mange af dem videre hen når de skal på gymnasiet eller lign. Vi snakker så meget om at Danmark skal være et videnssamfund og hvor vigtig uddannelse er..... men måske er det bare ikke alle der er skabt til at sidde stille og få fyldt viden på tanken. Måske skal en hel del alternativ undervisningsmetoder til for at "nå" drengene og de vilde piger!!?
  Ved godt at folkeskolelærer har rigeligt at se til tildagligt og det må være enormt svært at kunne favne alle. Men ville regeringen ikke indføre 2 lærer system...eller blev det droppet igen?

  SvarSlet