24 februar 2010

Havregrød med jordbærsyltetøj

Her til morgen på vej hjem fra at have afleveret børnene, med sygdom i kroppen og iver efter at komme hjem under dynen, sad jeg på cyklen og tænkte over hvad jeg dog skulle have til morgenmad. Og så kom det til mig, som de pludselige lyster efter noget helt bestemt da jeg var gravid. Havregrød med jordbærsyltetøj, ligesom min mor serverede det da jeg var barn og vi boede i den lille lejlighed på Mørkhøjvej.
Det er længe siden at jeg har spist det til morgenmad, og da jeg satte mig foran denne lækre velduftende portion, blev jeg helt varm indeni. Minder fra det lille køkken, hvor der var så hyggeligt om vinteren med dæmpet belysning og en dejlig og kærlig mor.
Hvad jeg ikke så og var bevidst om var at min mor, enlig og sygeplejerske knoklede for at få det hele til at hænge sammen. Vi småbørnsfamilier har det nu godt med morgenhår  i tv som børnene kan se mens vi er i bad, og helt privat, så har jeg en kæreste som kærligt sørger for at få børnene i tøjet HVER morgen og får afleveret dem i skole, efter at jeg er cyklet afsted på arbejde.
Det kan godt være at ens forældre har dårlig samvittighed, fortryder ting de har gjort eller valg de har truffet, som har haft mindre eller større konsekvenser for os børn. Men jeg vil slå fast, at jeg er fuld af beundring og taknemmelighed for hvad min mor har gjort i mine barneår. Og den havregrød jeg spiste i morges smagte himmelsk. Den blev dog indtaget i noget anderledes omgivelser og med et Alt for damerne som jeg læste i imens.
Tak mor for mange gode stunder!Et lille fif til næste gang du laver havregrød, så kan du jo gøre som min mor og nu også jeg:
1 del havregryn overhældes med 2 del kogende vand, lidt salt og røres rundt. Læg en tallerken over skålen, pak tasken eller smør din madpakke, mens grøden bliver spiseklar. Den laver faktisk sig selv, og du bliver fri for at stå og røre samt vaske en kedelig gryde af bagefter, smart ikke... Put evt. en lille smørklat i, og nyd den med jordbærsyltetøj, mandler, sirup eller hvad du nu finder på.
Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Lyder dejligt og rigtig god bedring - men min saglig morfar sagde, at det der gør en rigtig god havregrød er at den netop bliver rigtig godt pisket... Lidt kanel og most banan er også et hit på havregrød ;-)

    SvarSlet
  2. Hej Trine
    Hvor super hyggeligt at du kommenterer her på min blog.
    Uhm til kanel og banan det må jeg prøve en dag.

    SvarSlet