09 september 2010

En weekend af de bedre

Lørdag morgen ved 8 tiden hankede jeg op i min symaskine og taske med stof og sygrej. Med store forventninger, en lidt spændt og også nervøs fornemmelse i maven bevægede jeg mig mod Vesterbro. Jeg havde meldt mig til et quilte workshop hos min gode veninde Line, og så nu frem til to intensive sydage, i Lines hyggelige værksted og nye "skolestue".

Jeg har syet i mange år, har været i skrædderlærer i Paris hos en meget dygtig skrædder, og har bare altid være glad for kreative sysler. Men i mange år har jeg ikke været flink til at holde det ved lige, desværre!
En dag tog jeg den beslutning at det skulle ind i mit liv igen, det nyttede ikke noget at symaskinen stadig stod bagerst i skabet og faktisk aldrig kom frem. Det skabte glæde og stor tilfredshed inde i mig da jeg igen lod alt det kreative fylde meget mere. Men jeg kan godt mærke at jeg ikke har holdt det ved lige!

Line lever af at sy, hun er perfektionistisk, grundig og er helt vild dygtig. Hun er også villig til at lære fra sig og tilbyder forskellige workshops på westend workshop.
I weekenden var vi et lille intimt hold på 3, vi arbejdede i den lille skolestue, hvor der er plads til 4 symaskiner, vi hørte P3, sludrede, klippede, syede og Line nussede om os.
Med os havde vi stof og tråd til at sy en jakke. Selv havde jeg ikke tænkt længere end at jeg "bare" skulle sy mig en flot jakke. Udover den bedste forplejning i form af lækker og delikat frokost i solen, kaffe og the og småkager, sørgede Line for at få os igennem forskellige teknikker. Og hun skal have stor ros for sin måde at undervise på, hun viser den største tålmodighed, roser sine elever og forklarer på en god og nem måde hvad man skal. Man er virkelig i de bedste hænder!

Vi var knap nok gået i gang med at lægge mønsterdelene på stoffet da det gik op for mig hvilket omfattende og krævende projekt jeg havde kastet mig over. At sy sådan en jakke som Line syr og sælger, både til voksne og børn, er et meget stort arbejde. Efter selv at have været igennem hele processen, bukker jeg mig i støvet for Line. Min jakke er blevet rigtig flot (tillader at rose mig selv) og det er med stolthed jeg bærer den, hvilket jeg har gjort hver dag siden jeg kom hjem fra Vesterbro søndag aften, også selvom knapperne ikke var kommet i endnu. Lines jakker er smukke, lækre, gennemarbejdede og så fint syet.
De bør ses og opleves.
Du der læser med kender hende måske allerede, hvis ikke så er det på høje tid at kigge forbi på hendes blog Marapytta eller Westend workshop. Line har også en Amio butik, som også er et besøg værd.

Hvis du også bliver tiltrukket af en workshop hos Line, så vil jer hermed understrege at det er ALLE pengene værd. Det kan måske lyde af meget i ens ører, når man læser prisen. Men det er intensiv undervisning, super forplejning, og så lærer man rigtig rigtig meget!
Et eksempel er hjemmelavet kantebånd. Jeg ved der er mange derude der klipper deres eget kantebånd, og måske endda også bruger en skråbåndsfolder. Sådan en har jeg købt, men ALDRIG brugt, og kommer nok aldrig til det. Da Line hørte at jeg havde købt mig sådan en, sagde hun at det altså er meget nemmere at klippe strimler og sy dem direkte på UDEN brugen af skråbåndsfolder og heller IKKE strygejern!!!
Dette fik jeg afprøvet her i weekenden, og jeg lyver ikke når jeg siger at det er noget af det nemmeste!
Så hold øje med de workshops som Line tilbyder for det er med garanti rigtig godt!

Min jakke blev fuldendt da der kom knapper på, knapper slået i det samme stof som jakken. De er simpelthen søde de små knapper. Og de passer perfekt, da jeg havde et ønske om at knapperne skulle være meget diskrete, man skulle faktisk helst ikke ligge mærke til dem...

Se bare er de ikke fine. Line sælger tilsvarende knapper i hendes Amio butik.

Dette var et af de længere indlæg, som også har været nogle dage undervejs. Men jeg synes det fortjente at jeg havde god tid og ro til at skrive det, derfor måtte det lade vente på sig. Billede af den færdige jakke, samt glimt fra værkstedet er at finde andre steder på bloggen.

Til sidst vil jeg sende en sød og kærlig hilsen til min dejlige veninde Line. Du har virkelig inspireret mig endnu en gang, først patchwork i Odense og nu quiltning, jeg ser nye og spændende muligheder og glæder mig til at kante en kreation med hjemmeklippet kantebånd!!!
Jakken er nu mit kæreste(beklædnings)eje.

En ting jeg dog savnede denne weekend det var de rolige lange morgener med ristet brød og kaffe omkring spisebordet sammen med Anders og børnene. Det var lidt hårdt at skulle tidligt op både hele ugen OG weekenden med. Mens så er det jo godt der er en weekend lige om hjørnet...

Til slut skal i have et par fine billeder taget af et par huse på Vesterbro, som jeg aldrig før har lagt mærke til. Søndag morgen på min vej fra Vesterport mod Westend, så jeg op og dette smukke farvesyn mødte mig...


Tak til dig der har læst hele vejen gennem dette indlæg!

5 kommentarer:

 1. Selv tak.
  Og min misundelse er ikke blevet mindre :-)

  SvarSlet
 2. Miri du må med næste gang...

  SvarSlet
 3. Hvor lyder det som en skøn weekend og resultatet er jo bare wauw. Hvis jeg overhovedet kan passe det ind med (snart) fire børn, vil jeg tilmelde mig et kursus...jeg drømmer om en jakke, og vil så gerne lære at sy på den der smarte måde du nævner.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 4. Hvor er jeg glad for at du har haft en dejlig weekend, Gaia. Tak for ALLE de pæne ord.

  Ps Mette, du er meget velkommen og jeg skal nok snart annoncere nogle nye datoer.

  Kh Line

  SvarSlet
 5. Wow - den blev rigtig fin den jakke!
  Jeg må se at få sparet sammen til en symaskine og få lidt erfaring udi sykunsten !!
  KH
  Ellen

  SvarSlet