16 september 2010

TID

"tiden flyver afsted", "det har jeg desværre ikke tid til", "tid er penge", "ej det tager alt for lang tid" .... Tid er en underlig størrelse. Tid er meget værdifuldt og desværre også lidt af en en mangelvare, hvis du spørger mig. Tid er noget MANGE synes de har for lidt af.
Nogen gange er det jo, helt ærligt, et spørgsmål om prioritering, og ikke et spørgsmål om man har tid. Du vælger langt hen af vejen selv hvad du bruger din tid til.
Da jeg blev stillet spørgsmålet "ej Gaia syr du så meget selv" hørte jeg mig selv svare for gad vide hvilken gang, "nej desværre det har jeg ikke tid til". Senere sammen dag sagde jeg til mig selv, NEJ NEJ NEJ jeg vil ikke mere sige dette. Jeg tog affære, og hev symaskinen frem fra dybet i klædeskabet, og sikke en fryd og ro der lagde sig over mit indre. Jubiii for at have gang i symaskinen igen. Da jeg så fik en sprit ny fantastisk symaskine skete der for alvor noget. Bordet blev ryddet for skole-arbejdssager, og indrettet til kreabord. Nu står symaskine og overlocker fremme hele tiden, det er jo sådan det skal være! Så når jeg har en lille stund kan jeg lige smutte ind ved bordet og sy lidt, det er meget nemmere nu!

Jeg tillader mig at finde og tage tiden til de kreative sysler. Meget af den tid jeg bruger er ikke en tid i andre ikke har, jeg vælger blot at bruge tiden på det og ikke oprydning eller andet kedeligt, som så desværre bliver syltet lidt... Men det har jeg det godt med, ihvertfald lige nu!

Dette skoleår er jeg på nedsat tid. Hvilket betyder at jeg nu pludselig har meget mere tid end jeg plejer at have, og det skal jeg da lige vænne mig til. Og jeg skal også finde ud af at bruge tiden godt. Ellers kommer jeg meget nemt til at lalle den væk. Har jeg fri kl.10:30, kan jeg godt komme til at ødsle tiden væk, og ikke rigtigt lave noget inden jeg henter børnene i fritidshjemmet. Det har været fint i en tid bare at hygge. Men i går kom det over mig at dette måtte laves om NU. Så da jeg kom hjem fra arbejde, og havde spist min frokost, tog jeg et rent, blankt, hvidt papir og min elskede caligrafi tus. På papiret skrev jeg:


Under overskriften står der nu en god stribe punkter. Det minder lidt om når man finder sine nytårsfortsæt. Selv gjorde jeg noget nyt i min juleferie. På en helt blank side bagerst i min kalender for 2009 skrev jeg de ting som jeg godt kunne tænke mig at gøre bedre, og som jeg gerne vil huske at være opmærksom på i 2010. Meningen er at jeg med jævne mellemrum skal tage kalenderen frem og lige se hvad det nu var jeg skrev. Her er det ikke ting som "at tabe mig" eller "at holde op med at bide negle"! Kalenderen kom frem i juni, så der var der gået ca. et halvt år. Og jeg blev både glad, lettet og rolig over at jeg faktisk UDEN at have set på listen i et halvt år, kunne se at jeg var blevet mere opmærksom på faktisk det meste, og det var det jeg gerne ville. Nå det var lige et "sidespring"...

På listen jeg skrev i går, står der ting som jeg gerne vil bruge de timer på, som jeg nu har fået "foræret" (ja det koster jo noget i økonomien at gå ned i tid på sit arbejde). Jeg er meget glad for den liste, som nu ligger i min kalender. Efter den var skrevet tog jeg fat i noget husligt, og kørte ud af døren noget tid efter med god samvittighed og da jeg kom hjem igen, kunne jeg se på et fint badeværelse og fine stakke af vasketøj der var lagt sammen, sorteret i bunker og lige til at putte i klædeskabet.

Du der læser med, bøvler måske også med at få tid til det hele.Mine ord er måske ikke guldkorn, men jeg synes det hjælper mig rigtig rigtig meget og ville blot dele ud af den erfaring jeg har gjort mig! HUSK at bruge din tid godt!!!
I dag har jeg haft en mellemtime, den har jeg brugt på dette indlæg, blev desværre forstyrret undervejs, da brandalarmen ringede! Men jeg har siddet her på lærerværelset med en bærbar og hygget mig ganske godt.
Nu er tiden ved at rinde ud, om ganske få minutter skal jeg ned i 3.a og have diktat, og hygge med mine dejlige elever.
Så jeg vil løbe igen.
Hej hej

3 kommentarer:

 1. Det er godt at tænke over, hvad man bruger sin tid til, når man ofte siger, at man ingen tid har... I starten af dette år, da jeg tog hul på en ny kalender, skrev jeg på forsiden:
  "Fill your calendar with crochet projects"
  Det var noget jeg havde set på en blog. Og det prøver jeg at efterleve:)
  KH Puk

  SvarSlet
 2. Åh ja, den tid!!! Det lyder som om du bruger din godt. Når jeg har tid til mig selv kan jeg faktisk blive helt stresset af alle de hyggelige og dejlige ting jeg gerne vil nå. Nogle gange er det, for mig, vigtigt at huske at bruge tiden på INGENTING. Jeg er ikke så god til det med at "sylte", men jeg øver mig. Synes det er så dejligt for dig at du har fundet tid i dit liv til at sy igen. Du er så dygtig til det.

  SvarSlet
 3. Og ved du hvad Sidsel det har du faktisk en stor del af æren for!
  Det var jo dig der spurgte mig om jeg så syr en masse selv, hvor jeg cyklede hjem og tænkte, nej det skal der laves om på!!!
  Men tak for dine pæne ord!

  SvarSlet