28 august 2010

Om ikke andet...

Skuffelserne synes anderledes og større end da jeg var yngre, med yngre mener jeg for en 10 år + siden, i tiden inden vi fik børn. Ja man blive mere trætte, for et andet overskud eller mangel på samme, andre prioriteringer og en fandens masse praktiske ting som fylder i hverdagen. Altså vi bloiver ældre.
Men jeg kan godt blive ramt af en ked af det følelse og skuffethed, som jeg synes er anderledes end da jeg var barn og ung, eller så har jeg bar glemt hvordan det var dengang...?!

Min lyserøde bog, min taknemmeligheds-dagbog som jeg fik i fødselsdagsgave, kommer til sin ret, den er allerede blevet en meget kær ven!
I dag siger jeg tak fordi jeg har sådan en dejlig lille familie. Alt andet udenfor husets 4 vægge kan føles uoverskuelige, utrygt, trælst, kedeligt, skuffende eller bare dumt, men når jeg så kommer hjem i lejligheden, og lukker døren bag mig, så er det så dejligt, så trygt og godt og ikke mindst RIGTIGT!
Mine børn og min Anders. De 3 er det bedste jeg har!!!

Ja om ikke andet så har jeg min dejlige familie, og her til aften, fandt jeg glæde og tryghed ved at hive dette arbejde frem, satte mig i sofaen med det, mens Anders spillede høj musik for mig, børnene legede glade i gården, og der tænkte jeg bare tak tak tak, og hvor er jeg heldig at jeg har hvad jeg har, nemlig den bedste lille familie.

Taknemmelighed...I fødselsdagsgave fra børnene og Anders fik jeg en masse skønne sager. deriblandt to rammer til mine broderier. Først her til aften fik jeg sat noget stof i rammen, og arbejder nu videre på det som jeg gik igang med for laaang tid siden.
En tilbagevendende følelse af tryghed og ro kom over mig igen. Når jeg arbejder med ting som dette og luller mig ind i min egen lille verden og lukker alt ude, befinder jeg mig rigtig rigtig godt. Tænker indimellem at det da kunne være rat om jeg kunne leve af "ingenting" og derfor have tid, al den tid jeg har lyst til, til at udfolde mig kreativt. Det færdige produkt er ikke altid det vigtigste, glæden er tit større under processen, men at stå med noget fint og færdigt gør det bare meget bedre!!!

Jeg vil blive rigtig glad for en lille kommentar til dette indlæg...

5 kommentarer:

 1. Hvor er det sjovt at du nævner det med at kunne leve af ingenting og have tiden til det kreative. Jeg finder som dig også meget energi i den kreative proces og min familie og har ofte ikke "tid" til mit studie :) Men måske det mister det særlige hvis vi kunne gøre det hele tiden?

  SvarSlet
 2. Åh, det kunne jeg skrive en hel roman om, Gaia... altså det der med at drømme om kun at udfolde sig kreativt og ikke være bundet af et job.
  (Det kan være det snart bliver aktuelt. De taler om at lukke min arbejdsplads. Der skal lukkes 9 skoler i Næstved! Nå, det var et sidespring...)
  Jeg ville bare så gerne have al tid i verden til at prøve mine ideer af - også gerne sammen med andre, og jeg tænker også sommetider over det, at man bliver ældre. Nu lyder det sikkert som om jeg blander det hele sammen, men det handler om, at vi så skal gøre flere af de ting, vi har lyst til, mens vi har tiden og gejsten til det.
  Giver det nogen mening?
  KH Puk

  SvarSlet
 3. Ja Puk det give mening! Og i øvrigt så skal jeg gerne dele ud af mine billedkunstforløb. Så send mig din email adresse så skriver jeg noget ned til dig.

  Til dig Pernille-Frederikke. Jeg kan godt lide mit eget selskab og ved at jeg ikke ville kede mig hvis jeg havde meget mere tid til at nørkle. Men du har nok fat i noget rigtigt. Hvad med at vi så bare arbejder et minimum (til samme løn naturligvis) og så fyrer den af på de kreative områder resten af tiden... Ren drømmetænkning!

  SvarSlet
 4. Kære Gaia. Jeg kender godt til mange af de følelser du beskriver. Nogle gange har jeg bare brug for at komme hjem! Helt bogstaveligt HJEM. At lukke mig inde helst med mine børn:-), og bare gøre det jeg vil. Være tilstede i det er allerhelst vil.
  Men det er ikke en mulighed, hele tiden.
  Jeg tror det er sundt og godt, at du skriver i din taknemmelighedsbog.
  Kender du "Naturlig overflod" af Sarah Ban Breathnach ? Den vil jeg anbefale på det varmeste !

  SvarSlet
 5. Tak Miri, vil da lige tjekke den ud du anbefaler!
  Jeg havde på fornemmelsen at jeg ville høre fra dig efter dette indlæg...
  God søndag til dig!!!

  SvarSlet