24 august 2010

Taknemmelighed

Det ord kender jeg, hører det og bruger det også i ny og næ. Men jeg har det lidt med det ord (akkurat som med en del andre ord) jeg har ikke helt fået det med ind i mit ordforråd. Uh det lyder måske mærkeligt. Men altså der er nogle ord som jeg forstår og som jeg bruger samtidig med at jeg er lidt usikre på dem.
Det minder mig om da jeg boede i Paris og blev bedre og bedre til at tale fransk. Jeg havde det ligesom jeg fyldte kommode skuffer op eftersom jeg blev bedre og bedre til sproget. Ord var nye, jeg forsøgte at forstå og lære dem, og blev helt høj og glad når jeg formåede at bruge dem selv, og oplevede at jeg kunne gøre det de rigtige steder. Nu skal det tilføjes at fransk er et noget rigere sprog end dansk, et ord kan betyde flere ting. Dette er med til at gøre sproget så fantastisk som det er, men det gør det altså også lidt sværere at lære, synes jeg! Ordene kom ligeså stille ned i skufferne, og når en skuffe var fuld åbnede jeg en ny til nye ord...

Taknemmelighed er så et lidt nyt ord for mig. En blogveninde bruger det, og hun forærede mig den fineste lille bog i fødselsdagsgave. En lille tyk bog i den dejligste lyserøde farve, med yndige blomster på, og med forord af Sarah Zobel Kølpin som jeg så godt kan lide, bogen har mange sider i, lige til at skrive fine og positive ting ned. Se lige her er den ikke fin? I forordet står der bl.a. :
"Mange mennesker sætter først pris på det, de har, når de er lige ved at miste det. Men når du øver dig, kan du komme i kontakt med følelsen i din hverdag. Det er muligvis banalt, men det virker. Om nogen tid vil følelsen komme hurtigere til dig, end den gør nu - når du køber ind, når du spiser middag med gode venner, når du besøger din gamle mormor".

Jeg kender i hvertfald godt til det at jeg først sætter pris på noget når jeg er lige ved at miste det...  Kan f.eks. i hverdagen synes familielivet er hårdt, surt og alt for praktisk. Man er mere samarbejdspartnere end kærester når der er små børn i huset. Men når så manden er ude af huset i nogle dage, ja så finder jeg ud af hvor meget jeg elsker ham og IKKE vil undvære ham.

På første side i bogen står der således:


Dette læste jeg i går aftes inden jeg skulle sove. Satte mig for at tage disse linjer med mig på arbejdet og så skrive fine ting når jeg kom hjem. Men da jeg for en time siden kom hjem fra arbejde var jeg helt tom i hovedet. Havde da glemt det, og kunne ikke lige finde 3 ting da jeg begyndte at grave... Og jeg forstår nu bedre hvad hun i forordet mener med at træne taknemmelighed !!!

Jeg vil lade bogen være resten af dagen, og måske jeg i aften ved sengetid kan finde på de 3 ting ellers så er der jo heldigvis også en dag i morgen.
Men GLAD er jeg når jeg af en som jeg knap kender, som aldrig har været hjemme hos mig, som mest kender mig fra min blog og de få snakke det bliver til i frikvarterer og ved kopimaskinen, kan ramme sådan plet med en gave. Det er lige mig. Og jeg er helt vild glad for den gave, så tak igen Sidsel.

I lørdags havde jeg inviteret til fødselsdagsfest. Der blev serveret kage og kaffe og senere ost og rødvin. Gæsterne var en blandet folk af gamle veninder, venner og kollegaer. dejlige søde og gode mennesker. Alle kom de med fine gaver og godt humør. Det var en hyggelig dag med god stemning.
I ørerne har jeg de fineste øreringe som 3 kollegaer havde købt, og på køkkenbordet står flere gaver, der ligesom bevæger sig indenfor det samme tema "velvære". Tag lige et kig på billederne nedenfor...
Men at få ting til sig selv er da fantastisk! Så igen tak til alle jer der var her i lørdags, og tak for dejlige gaver.

At være glad for, at sætte pris på, nu også at være taknemmelig for noget. Jeg skal træne min taknemmelighed. Og det vil jeg se frem til. Jeg tror på at det er godt for mig!

Det sidste billede skal være af en til fødselsdagsgave, fra mine 3 dejlige veninder, Line, Mille og Nina som havde købt mig en blomst, i en "rigtig" urtepotte og i lyserød, lige det jeg havde ønsket mig. Måske ikke årstiden for pelagonier, men jeg er helt vild med den blomst og det er faktisk den eneste blomst jeg synes om at have i min vindueskarm. Og når jeg kigger på den kommer jeg til at tænke på 3 dejlige mennesker...Hvad er du Taknemmelig for...?

1 kommentar:

  1. Det er jo et stort emne, men jeg må sige, at jeg er TAKNEMMELIG for gode venner, som kender ens behov, når man ikke selv lige er opmærksom på det!
    Ellers er jeg taknemmelig for, at jeg har fået lov til at opleve at blive mor. Det er det største!!

    SvarSlet