24 juli 2010

Gaia Cunin -det er mit navn

Jeg hedder Gaia Cunin, et ikke helt almindeligt navn, men jeg er både stolt over og meget glad for det navn mine forældre har givet mig.
Det samme sagde jeg ikke i min barndom, der ville jeg hellere hedde Mette, Helle eller noget andet helt almindeligt!
Mange gange er jeg blevet spurgt om hvorfor jeg hedder hvad jeg hedder, nogen har sågar spurgt om hvad jeg rigtigt hedder, og et utal af gange har jeg set mit navn skrevet forkert. Jeg har vænnet mig til at stave det for folk HVER gang nogen skal bruge navnet til noget. Irriterende, men sådan er det når man bærer rundt på et navn som mit.
Og hvorfor hedder jeg så det jeg gør?
Nu skal du høre:
Min far der er franskmand hedder Cunin, derfor efternavnet. Da mine forældre var ganske unge mødte de hinanden i Israel, forelskede dig og nogle år senere kom jeg til verden. I Israel hørte min mor navnet Gaia første gang, og synes det var et dejligt navn, og jeg fik det så i 1972 da jeg kom til verden.

Jeg har været meget alene om det navn, har aldrig kunnet få tandbørster, madkasser eller lign. med mit navn på ØV! Først da jeg var i tyverne mødte jeg første gang en anden ved navn Gaia, jeg blev ellevild, det vare bare for spændende!
Siden har jeg set mit navn på diverse ting som et tidsskrift og fornuftige skønhedsprodukter. Ja jeg har jo ikke patent på mit navn, men kunne nogen gange godt tænke mig at jeg havde noget at skulle have sagt. Især da jeg en dag cyklede bag en hærget, rustent orange  (absolut min hadefarve) kassevogn, hvorpå der med grim skrift stod "Gaia rengøring"!!! Uh jeg havde lyst til at stoppe vognen og bede dem om at gøre det mere tjekket hvis de skulle bruge mit navn til et rengøringsfirma. Men jeg cyklede blot videre og undrede mig!

Lidt ærgerlig er jeg over at børnene har fået Cunin i midten af deres navn og Madsen til sidst, for så gælder det jo i virkeligheden som et mellemnavn, men det var hvad der klingede bedst. Heldigvis virker de meget stolte over deres navne, så jeg håber og krydser fingre for at de ikke "smider" det franske navn væk nogensinde!!!
En dag bliver jeg forhåbentlig gift med min søde kæreste, men jeg nægter at give afkald på mit efternavn, og dette ikke fordi han hedder Madsen (kan faktisk rigtig godt lide hans efternavn) men fordi det her navn skal gå videre! Min søster og jeg er de eneste der hedder Cunin her i Danmark, og lur mig om ikke jeg er den eneste der hedder Gaia Cunin, for det er noget af en kombination....

Her fik du en lille historie, om mig og mit navn og hvorfor jeg hedder hvad jeg gør.

I dag fik jeg noget med posten som jeg har ventet med spændning på siden jeg bestilte det d.7.juli. Etiketter til at sy i mit tøj og andre kreationer. Jeg synes mit navn er godt og unikt og at det er oplagt at bruge det, i stedet for at finde på et navn, ved i øvrigt ikke hvad hulan det skulle være...
Etiketterne er lækre, lige som jeg havde forestillet mig! De er dog lidt lange, men jeg har glædet mig sådan så nu kommer de altså i, så må jeg blot være taktisk i forhold til hvor jeg syr dem i. Og måske jeg så en dag bestiller nogle lidt mindre nogen...

Hvide etiketter med en dejlig lyseblå skrift og et sødt hjerte, lige mig!!!

Hvad betyder Gaia så?
Gaia (gudinde)
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gå til: navigation, søg
Gaia er Jordens gudinde i græsk mytologi. Oprindeligt mente man at Gaias krop var alt landjorden i verden og at titan Okeanos (verdenshavet) omkransede hende.
En moderne New Age teori går ud på, at Jorden er en levende organisme med en sjæl og at moder jord, helt bogstaveligt er vores moder i form af at Gaia, som et bevidst væsen har skabt os og alt andet liv som hun ønsker det. Dermed er menneskets eksistens ikke længere en ren tilfældighed, men et bevidst ønske fra en højere magt.

4 kommentarer:

 1. Tak for en dejlig fortæling om Gaia Cunin :-)

  SvarSlet
 2. Et fint navn du har. Kender det med madkasserne, penalhusene mm. med navn på... De var heller ikke til at opdrive med mit navn på.
  Søde navneetiketter - hvor er de fra?
  KH Puk

  SvarSlet
 3. Hej Puk
  Godt jeg ikke er alene om ikke at kunne få madkasser m.m. uden navn på...
  Navneetiketterne kan du bestille på www.scannex.dk

  SvarSlet
 4. Ja, det lyder jo som min barndom! :)
  Mvh Gaia Bissen

  SvarSlet